Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni

Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni este un desert fabulos, perfect pentru sarbatori. Crema fina cu unt, Nutella si fructe se combina foarte bine cu blatul fraged si topping-ul de frisca, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni:

Blat:

  • 6 oua
  • 2/3 cana faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura  amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Crema Nutella si capsuni:

  • 250 g unt moale
  • 200 g Nutella
  • 50 – 70 g capsuni taiate in bucatele
  • 2 linguri rase cacao

Decor:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 100 g Ciocolata dark rasa

Preparare Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Amestecati faina cu amidonul, cacaua si praful de copt, apoi adaugati-le peste ouale batute cu zahar.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand sunt incorporate complet.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, se taie apoi pe lungime, obtinandu-se astfel doua foi de blat.

Crema de Nutella si capsuni:

  • Untul moale se mixeaza pana cand se obtine o crema pufoasa.
  • Se adauga Nutella in 4-5 reprize, se amesteca usor dupa fiecare adaugare.
  • In final se adauga cacaua cernuta si bucatelele de capsuni, se amesteca usor cu spatula pana la incorporare.

Decor:

  • Smantana rece pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.

Asamblare Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni:

  • Asezati una din foile de blat pe un platou de prajituri.
  • Intindeti crema de Nutella si capsuni peste aceasta.
  • Asezati cea de-a doua foaie de blat.
  • Deasupra intindeti frisca obtinuta.
  • Presarati ciocolata rasa pese frisca.
  • Dati platoul cu Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni la frigider minim 6 ore inainte de o taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.