Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni

0 Shares

Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni este un desert fabulos, perfect pentru sarbatori. Crema fina cu unt, Nutella si fructe se combina foarte bine cu blatul fraged si topping-ul de frisca, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni:

Blat:

  • 6 oua
  • 2/3 cana faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura  amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Crema Nutella si capsuni:

  • 250 g unt moale
  • 200 g Nutella
  • 50 – 70 g capsuni taiate in bucatele
  • 2 linguri rase cacao

Decor:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 100 g Ciocolata dark rasa

Preparare Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Amestecati faina cu amidonul, cacaua si praful de copt, apoi adaugati-le peste ouale batute cu zahar.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand sunt incorporate complet.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, se taie apoi pe lungime, obtinandu-se astfel doua foi de blat.

Crema de Nutella si capsuni:

  • Untul moale se mixeaza pana cand se obtine o crema pufoasa.
  • Se adauga Nutella in 4-5 reprize, se amesteca usor dupa fiecare adaugare.
  • In final se adauga cacaua cernuta si bucatelele de capsuni, se amesteca usor cu spatula pana la incorporare.

Decor:

  • Smantana rece pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.

Asamblare Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni:

  • Asezati una din foile de blat pe un platou de prajituri.
  • Intindeti crema de Nutella si capsuni peste aceasta.
  • Asezati cea de-a doua foaie de blat.
  • Deasupra intindeti frisca obtinuta.
  • Presarati ciocolata rasa pese frisca.
  • Dati platoul cu Prajitura cu Nutella ciocolata si capsuni la frigider minim 6 ore inainte de o taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.