Chec cu cafea si branza crema

33 Shares

Deliciosul Chec cu cafea si branza crema este un desert umed, cu gust delicat de cafea simtit atat in compozitie cat si in glazura acestuia. Se prepara usor si merge perfect langa cafeaua de dimineata.

Chec cu cafea si branza crema

Ingrediente Chec cu cafea si branza crema:

  • 4 oua
  • 125 g unt moale
  • 200 g branza crema
  • 75 g malai
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura cafea concentrata

Glazura:

100 g zahar pudra
1 lingura cafea concentrata
1 lingura branza crema (oprita din cele 200 g)

Preparare Chec cu cafea si branza crema:

  • Se opreste 1 lingura din branza crema pentru glazura.
  • Restul de branza crema se mixeaza intr-un castron cu untul moale, ouale, zaharul, malaiul, faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Jumatate din compozitie se pune intr-un alt castron.
  • In una din compozitii se adauga esenta de vanilie, in cealalta se adauga cacaua si cafeaua concentrata.
  • Se mixeaza usor ambele compozitii pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma mare de chec.
  • Se pun cele 2 compozitii alternativ in forma de chec (3 straturi din fiecare).
  • Se amesteca apoi usor cu o scobitoare compozitia din tava.
  • Se da checul in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 55-60 minute, verificati cu scobitoarea.

Glazura:

  • Se mixeaza cafeaua cu zaharul pudra si cu branza crema oprita pana se obtine o compozitie omogena.
  • Glazura obtinuta se intinde uniform peste chec.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.