Prajitura cu blat cafea topping afine si branza crema
Prajitura cu blat cafea topping afine si branza crema este un desert delicat si foarte aromat. Blatul umed cu gust intens de cafea se combina foarte bine cu topping-ul de fructe si branza, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu blat cafea topping afine si branza crema:
Blat cafea:
- 2 oua mari
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 200 g zahar
- 80 ml ulei
- 125 g iaurt grecesc
- 180 ml cafea (preparata din 1 1/2 lingurita cafea instant)
- 180 g faina
- 35 g cacao
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
Topping afine si branza crema:
- 125 g afine congelate
- 100 g unt moale
- 200 g branza crema
- 175 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare Prajitura cu blat cafea topping afine si branza crema:
Blat cafea:
- Se prepara cafeaua din 1 1/2 lingurite cafea instant si 175 ml apa fierbinte; se lasa sa se raceasca.
- Ingredientele umede se mixeaza intr-un castron: ouale, uleiul, esenta de vanilie, iaurtul grecesc, cafeaua racita.
- Ingredientele uscate se amesteca intr-un alt castron: zaharul, cacaua cernuta, faina cernuta, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, amidonul.
- Adaugati ingredientele uscate peste cele umede in 3 reprize amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grace celsius cca. 25 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate se aseza pe un platou de prajituri si se decoreaza cu toppingul de afine si branza crema.
Topping de afine si branza crema:
- Afinele se pun intr-o craticioara antiaderenta la foc mic pana cand se decongeleaza (5 – 10 minute); se pun apoi intr-un blender si se mixeaza cateva secunde pana devin ca un piure.
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.
- Se adauga apoi branza crema, esenta de vanilie si 3 linguri din piurerul de afine obtinut anterior.
- Intindeti crema obtinuta peste blatul cu cafea racit.
- Deasupra puneti din loc in loc cu o lingura piureul de afine ramas, si intindeti-l usor cu spatula pe intreaga suprafata.
- Platoul cu Prajitura cu blat cafea topping afine si branza cremase da la frigider 3-4 ore sau pana se intareste toppingul, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: