Chec cu glazura de cafea

Chec-ul cu glazura de cafea este un desert delicios, aromat, usor de preparat. Cei ce iubesc cafeaua vor aprecia acest chec fraged cu gust intens de cafea.

Ingrediente Chec cu glazura de cafea:

Chec:

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 350 g faina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cafea instant
  • 80 ml lapte

Glazura:

  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura cafea instant

Preparare Chec cu glazura de cafea:

Chec:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena, pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt, iar in final adaugati laptele.
  • Din compozitia obtinuta se transfera cca. ¼ intr-un alt castron si se adauga in acesta cacaua si cafeaua instant, trecute prin sita.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava mare de chec.
  • Puneti compozitia cu cafea si cacao pe fundul tavii de chec, peste aceasta adaugati compozitia simpla fara cafea+cacao, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-55 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Chec-ul cu glazura de cafea sa se raceasca complet, apoi decorati cu glazura:
  • Topiti ciocolata alba rupta in bucatele impreuna cu laptele si cacaua instant, mixati pana la omogenizare.
  • Turnati glazura obtinuta peste Chec-ul cu glazura de cafea, lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca, apoi puteti taia checul in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.