Prajitura cu cafea si Nutella

Prajitura cu cafea si Nutella este un desert exceptional, preferat chiar si de cei mofturosi. Se prepara usor si este perfecta pentru un weekend in care se anunta musafiri.

Prajitura-cu-cafea-si-Nutella

Ingrediente Prajitura cu cafea si Nutella:

Blat:

  • 90 grame unt topit
  • 1 lingura cafea instant
  • 70 grame zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 80 grame faina
  • 20 grame cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt

Crema cu Nutella:

  • 2 lingurite cafea instant
  • 1 lingura apa calda
  • 100 grame Nutella
  • 250 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu cafea si Nutella:

Blat:

  • In untul topit se dizolva cafeaua instant, apoi zaharul.
  • Se adauga ouale si esenta de vanilie.
  • In final se incorporeaza cu o spatula, faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20 cm, in care ati pus in prelabil hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 150 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa sa se raceasca complet.

Crema cu Nutella:

  • Cafeaua instant se dizolva in apa calda.
  • Se adauga apoi Nutella, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Smantana pentru frisca se bate pana se intareste, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in crema cu Nutella.
  • Se amesteca pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu cafea si Nutella:

  • Blatul racit complet se scoate din tava si se indeparteaza hartia de copt.
  • Se aseaza pe un platou de pajituri.
  • Peste acesta se intinde crema cu Nutella.
  • Se lasa la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
  • Cand serviti decorati cu ciocolata rasa.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon449

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.