Prajitura cu crema mascarpone cafea si Baileys

515 Shares

Un desert exceptional pentru ocazii speciale, il obtineti preparand delicioasa Prajitura cu crema mascarpone cafea si Baileys. Aroma delicatului lichior da un gust perfect atat blaturilor, cat si cremei prajiturii.

Prajitura cu  crema mascarpone cafea si Baileys
Ingrediente Prajitura cu crema mascarpone cafea si Baileys:

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 120 g faina
  • 60 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt

Crema cu mascapone cafea si Baileys:

  • 500 g mascarpone rece
  • 200 ml smantana pentru frisca rece
  • 2 lingurite cafea instant dizolvata intr-o lingura de apa
  • 4 – 5 linguri zahar pudra
  • 2 linguri lichior Baileys

Insiropare:

  • 1/3 cana lichior Baileys
  • 1/3 cana apa

Altele:

  • 250 g gem prune/visine
  • Bomboane de ciocolata

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri unt

Preparare Prajitura cu crema mascarpone cafea si Baileys:

Blat de cacao:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea rigida.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de oua+zahar.
  • In final adaugati untul topit, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta si dati-o in cuptorul incins la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti tava din cuptor, lasati blatul obtinut sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe jumatate.

Crema cu mascarpone cafea si Baileys:

  • Mixati branza mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra intr-un castron (branza mascarpone si frisca trebuie sa fie bine racite in frigider).
  • Adaugati apoi cafeaua instant dizolvata si lichiorul Baileys.
  • Mixati pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema mascarpone cafea si Baileys:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou.
  • Insiropati cu jumatate din siropul obtinut din 1/3 cana Baileys si 1/3 cana apa.
  • Ungeti blatul insiropat cu gemul de prune/visine.
  • Peste acest strat intindeti crema de mascarpone, cafea si Baileys.
  • Asezati cel de-al doilea blat, insiropati-l cu restul de sirop.
  • Dati prajitura la frigider 2-3 ore, apoi turnati peste aceasta glazura de ciocolata racita.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti untul impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand ingredientele aproape fierb, luati cratita de pe foc si adaugati in aceasta ciocolata rupta in bucatele.
  • Asteptati 2 minute, apoi amestecati energic pana obtineti o compozitie de consistenta unei glazuri.
  • Lasati-o sa se raceasca, apoi turnati-o peste prajitura ce a stat 2-3 ore la rece, si intindeti-o uniform.
  • Decorati cu bomboane de ciocolata.
  • Prajitura cu crema mascarpone cafea si Baileys se mai lasa la frigider minim inca 5-6 ore.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.