Prajitura cu blat de cacao si cirese
Prajitura cu blat de cacao si cirese este un desert apetisant, perfect pentru zilele calduroase de vara. Blatul umed isi va mari volumul dupa ce va sta la frigider cateva ore, iar impreuna cu crema delicioasa de mascarpone-lapte condensat-cirese, va creea o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si cirese:
Blaturi cacao:
- 8 oua
- 1 lingurita esenta vanilie
- 150 grame zahar
- 100 grame faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri miere
- 50 grame pudra de cacao
- 2 linguri apa
Crema:
- 1 cutie lapte condensat (390 ml)
- 250 grame mascarpone
- 15 grame gelatina
- 100 ml lapte
- 250 grame cirese carora le scoateti samburii
- 1 lingura zahar
- 1 lingura amidon
- 2 – 3 patratele ciocolata rasa
Preparare Prajitura cu blat de cacao si cirese:
Blaturile de cacao:
- Mixati ouale cu zaharul, esenta de vanilie si mierea la viteza medie pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati faina amestecata cu praful de copt.
- Incorporati pudra de cacao si apa.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 40×45 cm.
- Turnati aluatul obtinut si dati tava in cuptorul preincalzit la 220 grade celsius timp de 8-10 minute, sau verificati cu scobitoarea.
- Rasturnati blatul pe un prosop umezit, scoateti hartia de copt cu grija, iar dupa cca. 10 minute, impartiti blatul in doua pe orizontala si asezati blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
- Puteti prepara blaturile si in tavi mai mici de 20×28 cm, turnand in fiecare 1/2 din aluatul obtinut.
Crema:
- Inmuiati gelatina in cei 100 ml lapte timp de cca. 10 minute, apoi dizolvati-o pe bain-marie.
- Laptele condensat se mixeaza cu branza mascarpone.
- Dupa ce gelatina dizolvata s-a racit, se toarna in crema de lapte condensat + mascarpone.
- Din aceasta se opresc 3 linguri, iar in restul se adauga ciocolata rasa.
- Ciresele se fierb in 3/4 cana apa impreuna cu zaharul timp de 4-5 minute.
- Scurgeti lichidul rezultat, dizolvati amidonul in acesta, apoi puneti din nou pe foc sucul+amidonul, mixati pana cand sosul se ingroasa.
- Se adauga apoi ciresele, se amesteca pentru a acoperi ciresele cu sosul obtinut.
- Dupa ce sosul cu cirese s-a racit, se adauga in acesta cele 3 linguri de crema pastrate (lapte consensat + mascarpone).
Asamblare Prajitura cu blat de cacao si cirese:
- Intindeti jumatate din crema de lapte condensat+mascarpone+ciocolata rasa pe unul din blaturile de cacao obtinute.
- Peste aceasta se pune sosul cu cirese, apoi se acopera cu restul de crema de lapte condensat+mascarpone+ciocolata rasa.
- Se aseaza cel de-al doilea blat.
- Dati Prajitura cu blat de cacao si cirese la rece minim 6 ore, apoi taiati-o cubulete.
Please follow and like us: