Prajitura cu foi de miere

Prajitura cu foi de miere este pur si simplu un rasfat culinar ! Blaturile de cacao si miere combinate cu crema de lapte si blatul simplu de oua, alcatuiesc un desert excelent.

Prajitura cu foi de miere

Ingrediente Prajitura cu foi de miere:

Blat cacao:

  • 250 grame faina
  • 150 grame margarina
  • 150 grame zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Blat simplu:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 200 grame zahar pudra
  • 200 grame unt

Preparare Prajitura cu foi de miere:

Blat cacao:

  • Framantati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Acoperiti-l cu o folie si lasati-l la frigider o jumatate de ora.
  • Dupa aceea impartiti-l in doua si intindeti doua foi din acesta.
  • Coaceti foile pe rand intr-o tava de 20×30 cm, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Lasati blaturile de cacao sa se raceasca complet.

Blat simplu:

  • Intr-un castron mixati galbenusele cu zaharul.
  • Bateti albusele spuma, apoi incorporati-le treptat in castronul cu crema de galbenuse si zahar.
  • Adaugati faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul in aceasi tava in care ati copt si blaturile de cacao si coaceti-l tot la 180 grade celsius, timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul simplu sa se raceasca complet.

Crema:

  • Intr-un castron mixati 150 ml lapte cu cele 4 linguri de amidon.
  • Restul de lapte (350 ml) puneti-l intr-o cratita la foc mic.
  • Cand da in clocot, adaugati in acesta mixul de lapte+amidon obtinut anterior.
  • Mixati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati crema sa se raceasca complet.
  • Mixati untul cu zaharul pudra intr-un castron, apoi incorporati compozitia obtinuta peste crema din lapte si amidon racita.

Asamblare Prajitura cu foi de miere:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta intindeti jumatate din crema obtinuta.
  • La mijloc asezati blatul simplu.
  • Peste el intindeti restul de crema, iar deasupra asezati cel de-al doilea blat de cacao.
  • Deasupra decorati cu zahar pudra.
  • Lasati prajitura la frigider cel putin 8-10 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.