Tort cu blat de cacao mousse de ciocolata si cirese

Apetisantul Tort cu blat de cacao mousse de ciocolata si cirese este perfect ca desert la orice petrecere cu dichis, intr-o zi calduroasa de vara. Blatul pufos de cacao insiropat cu Amaretto, combinat cu crema delicioasa de ciocolata si cu ciresele aromate, alcatuiesc un desert minunat.

Tort cu blat de cacao mousse de ciocolata si cirese

Ingrediente Tort cu blat de cacao mousse de ciocolata si cirese:

Blat de cacao:

  • 7 oua
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 cana faina
  • 1/4 cana amidon
  • 1/3 cana cacao

Mousse de ciocolata:

  • 500 g mascarpone la temperatura camerei
  • 200 g ciocolata neagra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1/3 cana zahar

Compozitie Cirese:

  • 300 g cirese carora le scoateti samburii
  • 3 lingurite scortisoara
  • 15 linguri Amaretto
  • 1 borcan mic gem de cirese/visine
  • 2 linguri cacao

Decor:

  • 50 g ciocolata rasa
  • cirese proaspete

Preparare Tort cu blat de cacao mousse de ciocolata si cirese:

Blat cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza in continuare pana obtineti o bezea tare, lucioasa.
  • Se incorporeaza apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina, amidonul si cacaua, pe care le amestecati intr-un castronel si le cerneti, inainte de a le incorpora treptat in aluat cu spatula.
  • Se pune foaie de copt pe fundul unei cratita cu pereti detasabil, diametrul de 26 cm, si se unge cu putin unt marginile acestuia.
  • Se toarna compozitia obtinuta si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 30 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Inchideti cuptorul, lasati blatul sa se raceasca in cuptor cca. 20 minute, cu usa cuptorului putin deschisa.
  • Se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
  • Dupa aceea se scoate inelul detasabil si se taie blatul de cacao obtinut in 3 felii.

Mousse ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie.
  • Se lasa sa se raceasca cca. 10-15 minute, apoi se adauga in aceasta branza mascarpone.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana se intareste.
  • Se adauga in aceasta compozitia de ciocolata + mascarpone, se amesteca pana la omogenizare.

Compozitie cirese:

  • Ciresele se amesteca cu gemul de cirese/visine.

Asamblare Tort cu blat de cacao mousse de ciocolata si cirese:

  • Asezati una din cele 3 foi de blat de cacao pe o farfurie de tort.
  • Presarati pe intreaga suprafata a acesteia 1 lingurita scortisoara macinata.
  • Se insiropeaza apoi cu 4 linguri Amaretto, si se intinde jumatate din compozitia de cirese+gem.
  • Se acopera cu 1/3 din mousse-ul de ciocolata, iar apoi se presara 1 lingura de cacao.
  • Se aseaza cea de-a doua foaie de blat si se procedeaza la fel, ca la prima:
  • Se presara 1 lingurita scortisoara, se insiropeaza cu 4 linguri Amaretto, se pune restul compozitiei gem+cirese, se acopera cu 1/3 din mousse-ul de ciocolata, se presara 1 lingura cacao.
  • Asezati ultima foaie de blat de cacao.
  • Insiropati top-ul si marginile tortului cu cele 7 linguri de Amareto ramase, decorati top-ul si marginile torturului cu restul de mousse de ciocolata (1/3).
  • Se da tortul la frigider minim 8 ore, apoi se decoreaza cu ciocolata rasa si cirese intregi.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.