Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte
Blat pufos, crema cu gust adevarat de lapte, crema cu ciocolata, toate sunt atuurile unui desert usor de preparat: Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte.
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte :
Blat cacao:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 4 linguri cacao
- 6 linguri apa fierbinte
Crema de ciocolata:
- 200 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
- 5 linguri lapte
- 4 linguri zahar
- 150 grame unt
Crema alba:
- 1 litru lapte
- 100 grame amidon alimentat
- 4 linguri zahar tos
- 100 grame ciocolata alba
- 200 grame unt
- 150 grame zahar pudra
Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte :
Blatul de cacao:
- Mixati ouale impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Tunari apoi apa, mixati.
- Separat, intr-un alt catsron mixati faina cu praful cu de copt si cacaua.
- Incorporati ingredientele uscate (faina-praft de copt-cacao) mixate, in crema de zahar-oua-apa.
- Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 33×41 cm.
- Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe din doua pe orizonatala.
Crema de ciocolata:
- Mixati toate ingredientele pe bain-marie, pana cand obtineti o crema omogena.
- Se lasa sa se raceasca complet.
Crema alba:
- Mixati 2 cani de lapte cu amidonul, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- Restul de lapte se pune la foc impreuna cu zaharul tos.
- Cand acesta clocoteste, se adauga ciocolata alba rupta in bucatele, si se lasa sa se topeasca.
- Adaugati apoi in compozitia de pe foc, mixul de amidon+lapte obtinut anterior, mixati pana cand crema se ingroasa (4-5 minute).
- Luati crema de foc, acoperiti-o cu o folie de plastic, iar dupa ce s-a racit complet, se mixeaza cu untul si zaharul pudra.
Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte :
- Taiati blatul de cacao in doua partie egale.
- Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
- Ungeti blatul cu jumatate din crema alba.
- Peste aceasta se intinde jumatate din crema de ciocolata.
- Se repeta straturile (blat de cacao, crema alba, crema de ciocolata).
- Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte se da la frigider cel putin 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: