Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Blat pufos, crema cu gust adevarat de lapte, crema cu ciocolata, toate sunt atuurile unui desert usor de preparat: Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte.

Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte :

Blat cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa fierbinte

Crema de ciocolata:

  • 200 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
  • 5 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • 150 grame unt

Crema alba:

  • 1 litru lapte
  • 100 grame amidon alimentat
  • 4 linguri zahar tos
  • 100 grame ciocolata alba
  • 200 grame unt
  • 150 grame zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte :

Blatul de cacao:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Tunari apoi apa, mixati.
  • Separat, intr-un alt catsron mixati faina cu praful cu de copt si cacaua.
  • Incorporati ingredientele uscate (faina-praft de copt-cacao) mixate, in crema de zahar-oua-apa.
  • Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 33×41 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe din doua pe orizonatala.

Crema de ciocolata:

  • Mixati toate ingredientele pe bain-marie, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Se lasa sa se raceasca complet.

Crema alba:

  • Mixati 2 cani de lapte cu amidonul, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  • Restul de lapte se pune la foc impreuna cu zaharul tos.
  • Cand acesta clocoteste, se adauga ciocolata alba rupta in bucatele, si se lasa sa se topeasca.
  • Adaugati apoi in compozitia de pe foc, mixul de amidon+lapte obtinut anterior, mixati pana cand crema se ingroasa (4-5 minute).
  • Luati crema de foc, acoperiti-o cu o folie de plastic, iar dupa ce s-a racit complet, se mixeaza cu untul si zaharul pudra.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte :

  • Taiati blatul de cacao in doua partie egale.
  • Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
  • Ungeti blatul cu jumatate din crema alba.
  • Peste aceasta se intinde jumatate din crema de ciocolata.
  • Se repeta straturile (blat de cacao, crema alba, crema de ciocolata).
  • Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte se da la frigider cel putin 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1.46k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.