Prajitura cu ciocolata si cirese

36 Shares

Prajitura cu ciocolata si cirese este un adevarat rasfat culinar. Blatul pufos, crema delicata si jeleul de cirese aromat, sunt componentele unui desert fabulos.

Prajitura cu ciocolata si cirese

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si cirese:

Blat:

  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 grame ciocolata neagra
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura praf de copt

Crema:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 grame ciocolata neagra
  • 3-4 linguri zahar pudra

In plus:

  • 200 grame cirese congelate
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 cana suc/compot de cirese

Preparare Prajitura cu ciocolata si cirese:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand albusurile se intaresc.
  • Incorporati apoi galbenusurile pe rand, cu ajutorul unei spatule.
  • Se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
  • In final se incorporeaza ciocolata topita si racita, se amesteca pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se coace timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Dupa ce se raceste complet, se taie in doua pe orizontala.

Crema:

  • Ciocolata se topeste pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca.
  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand aceasta de intareste.
  • Se adauga apoi ciocolata neagra topita si racita, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Se lasa la frigider cca. 10 minute.

Jeleu cirese:

  • Ciresele se decongeleaza punandu-le intr-o craticioara sa fiarba la foc mic impreuna cu 1/4 cana suc de cirese.
  • In restul de suc, 1/4 cana, se dizolva amidonul.
  • Cand sucul in care se afla ciresele incep sa fiarba, se adauga amidonul dizolvat in restul de suc.
  • Se amesteca pana cand se obtine o compozitie de consistenta unui jeleu.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si cirese:

  • Unul din blaturile de ciocolara se aseaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se toarna jeleul de cirese cald obtinut anterior.
  • Se lasa sa se raceasca jeleul, apoi se intinde peste acesta 3/4 din crema de ciocolata.
  • Se aseaza cel de-al doilea blat de ciocolata.
  • Se intinde restul de crema de ciocolata 1/4.
  • Deasupra se pudreaza cu cacao.
  • Prajitura cu ciocolata si cirese se lasa la frigider cateva ore.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.