Prajitura cu blat de cacao si crema de cirese

Prajitura cu blat de cacao si crema de cirese este un desert delicat, aromat si extraordinar de gustos. Puteti folosi visine in locul cireselor, rezultatul final va fi la fel de apetisant si savuros.

Prajitura-cu-blat-de-cacao-si-crema-de-cirese

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de cirese:

Blat:

  • 3 linguri cacao
  • 3/4 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 oua

Crema de cirese:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri suc de lamiae
  • 7 lingurite gelatina
  • 800 g cirese carora le scoateti samburii
  • 100 ml apa

Glazura:

  • 125 g ciocolata cu lapte
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • Cirese pentru decorare

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de cirese:

Blat:

  • Puneti intr-o cratita zaharul, uleiul, apa si cacaua.
  • Lasati ingredientele sa fiarba pana cand se dizolva zaharul, apoi lasati compozitia sa se raceasca complet.
  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul pudra si mixati pana cand albusurile devin foarte rigide.
  • Se incorporeaza apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule, apoi adaugati si compozitia cu cacao racita.
  • In final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 25×30 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40-45 minute, sau verificati cu scobitoarea.

Crema de cirese:

  • Gelatina se inmoaie in 100 ml apa.
  • Ciresele fara samburi se fierb intr-o cratita impreuna cu zaharul si sucul de lamaie timp de cca. 5-7 minute, amestecand continuu.
  • Se ia cratita de pe foc si se incorporeaza  in aceasta  gelatina dizolvata.
  • Se amesteca bine pana se incorporeaza si siropul incepe sa se ingroase.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste, apoi se incorporeaza in aceasta treptat jeleul de cirese.
  • Crema de cirese obtinuta se lasa la frigider pana se intareste (cca. 30-45 minute).

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de cirese:

  • Blatul de cacao se taie pe jumatate.
  • Pe unul din blaturi se intinde 3/4 din crema de cirese, dupa ce aceasta a stat la frigider.
  • Se aseaza cel de-al doilea blat.
  • Peste acesta se intinde restul de crema de cirese (1/3).
  • Se lasa la frigider cateva ore.

Glazura:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu smantana pentru frisca.
  • Glazura obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi intinde peste ultimul strat de crema, dupa ce acesta s-a intarit.
  • Se decoreaza cu cirese si se pastreaza la frigider pana cand se consuma complet.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.