Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba este un desert delicios de sezon, umed, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu cirese si ciocolata alba:

  • 4 oua medii
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 175 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g cirese

Preparare Prajitura cu cirese si ciocolata alba:

  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga coaja rasa de lamaie, compozitia de ciocolata si unt racita, apoi faina cernuta; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Ciresele se spala, se scot samburii, se taie pe  jumatate, apoi acestea se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu cirese si ciocolata alba se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.