Prajitura cu cirese si ciocolata alba
Prajitura cu cirese si ciocolata alba este un desert delicios de sezon, umed, aromat, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura cu cirese si ciocolata alba:
- 4 oua medii
- 250 g faina
- 150 g unt
- 200 g ciocolata alba
- 175 g zahar
- Coaja rasa de la o lamaie
- 500 g cirese
Preparare Prajitura cu cirese si ciocolata alba:
- Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga coaja rasa de lamaie, compozitia de ciocolata si unt racita, apoi faina cernuta; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Ciresele se spala, se scot samburii, se taie pe jumatate, apoi acestea se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu cirese si ciocolata alba se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in patrate.
Please follow and like us: