Prajitura cu ciocolata frisca si visine

Prajitura cu ciocolata frisca si visine este un desert excelent de vara. Blatul umed combinat cu crema de frisca si aromatele visine/cirese, alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura cu ciocolata frisca si visine

Ingrediente Prajitura cu ciocolata frisca si visine:

Blat:

  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea solubila
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 135 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 g visine/cirese

Crema de frisca:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 lingurite gelatina granule
  • 4 linguri apa

Alte ingrediente:

  • 200 g gem de visine/cirese

Decor:

  • Ciocolata rasa
  • Visine/cirese

Preparare Prajitura cu ciocolata frisca si visine:

Blat:

  • Untul taiat cubulete si ciocolata rupta in bucatele se pun intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Adaugati laptele, cacaua, cafeaua, zaharul.
  • Amestecati continuu pana cand ingredientele sunt topite.
  • Luati apoi cratita de pe foc, lasati compozitia obtinuta sa se raceasca cateva minute.
  • Se adauga ouale, se amesteca pana la omogenizare.
  • In final se adauga faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Visinele/ciresele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi li se scot samburii si se pun in compozitia de blat, impingandu-le usor in acesta, in mod uniform.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi peste acesta se intinde uniform gemul de visine/cirese.

Crema de frisca:

  • Gelatina se pune la inmuaiat in cele 4 linguri de apa rece cca. 5-7 minute.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna in fir subtire peste frisca obtinuta, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu ciocolata frisca si visine:

  • Intindeti uniform crema de frisca obtinuta peste gemul de visine/cirese de pe blat.
  • Decorati cu ciocolata rasa.
  • Dati Prajitura cu ciocolata frisca si visine la frigider cel putin 2 ore inainte de a o taia in bucati.
  • Decorati fiecare bucata cu visine/cirese.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.