Prajitura cu nuci si rom

Prajitura cu nuci si rom este un adevarat rasfat culinar ! Blatul fraged de nuci combinat cu crema de galbenusuri-rom-unt, creeaza un desert exceptional.

Prajitura cu nuci si rom1

Ingrediente Prajitura cu nuci si rom:

Blat:

  • 5 oua
  • 300 grame zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 ml rom
  • 250 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 mana de nuci macinate

Crema:

  • 4 galbenusri
  • 200 grame zahar pudra
  • 100 ml rom
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Decorare :

  • Nuci macinate

Preparare Prajitura cu nuci si rom:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana devin ca o spuma.
  • Adaugati  uleiul, romul si apa, mixati pana se omogenizeaza.
  • In final adaugati faina, praful de copt si nucile macinate, amestecati pana obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia intr-o tava in care ati pus hartie de copt de 25×25 cm.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 25 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, blatul se taie pe jumatate pe verticala, obtinandu-se doua blaturi.

Crema:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pe bain-marie pana cand crema se ingroasa si zaharul este dizolvat complet.
  • Se ia cratita de pe foc, se adauga romul, iar dupa ce s-a racit complet, se incorporeaza untul mixat ca o crema, in prealabil.

Asamblare Prajitura cu nuci si rom:

  • Asezati unul din blaturi pe un platou.
  • Ungeti-l cu jumatate din crema obtinuta.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Ungeti-l cu restul de crema.
  • Deasupra presarati nuca macinata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon94

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.