Prajitura cu nuci si rom
Prajitura cu nuci si rom este un adevarat rasfat culinar ! Blatul fraged de nuci combinat cu crema de galbenusuri-rom-unt, creeaza un desert exceptional.
Ingrediente Prajitura cu nuci si rom:
Blat:
- 5 oua
- 300 grame zahar
- 100 ml apa
- 100 ml ulei
- 100 ml rom
- 250 grame faina
- 1 plic praf de copt
- 1 mana de nuci macinate
Crema:
- 4 galbenusri
- 200 grame zahar pudra
- 100 ml rom
- 250 grame unt la temperatura camerei
Decorare :
- Nuci macinate
Preparare Prajitura cu nuci si rom:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana devin ca o spuma.
- Adaugati uleiul, romul si apa, mixati pana se omogenizeaza.
- In final adaugati faina, praful de copt si nucile macinate, amestecati pana obtineti un aluat omogen.
- Turnati compozitia intr-o tava in care ati pus hartie de copt de 25×25 cm.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 25 minute.
- Dupa ce se raceste complet, blatul se taie pe jumatate pe verticala, obtinandu-se doua blaturi.
Crema:
- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pe bain-marie pana cand crema se ingroasa si zaharul este dizolvat complet.
- Se ia cratita de pe foc, se adauga romul, iar dupa ce s-a racit complet, se incorporeaza untul mixat ca o crema, in prealabil.
Asamblare Prajitura cu nuci si rom:
- Asezati unul din blaturi pe un platou.
- Ungeti-l cu jumatate din crema obtinuta.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Ungeti-l cu restul de crema.
- Deasupra presarati nuca macinata.
Please follow and like us: