Prajitura bicolora cu nuci

538 Shares

Prajitura bicolora cu nuci este un desert perfect de iarna. Crema fina intinsa pe blaturile pufoase, este un adevarat rasfat culinar.

Prajitura bicolora cu nuci

Ingrediente Prajitura bicolora cu nuci:

Blat de ciocolata:

  • 5 albusuri
  • 150 grame zahar
  • 150 grame nuci macinate
  • 60 grame ciocolata dark topita pe bain-marie
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Blat simplu:

  • 5 albusuri
  • 150 grame zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura ulei

Crema:

  • 10 galbenusuri
  • 200 grame zahar
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 100 grame nuci macinate

Preparare Prajitura bicolora cu nuci:

Blat ciocolata:

  • Bateti albusele impreuna cu zaharul pana cand acestea devin rigide.
  • Se adauga faina mixata cu praful de copt, nucile macinate si ciocolata topita.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati aluatul obtinut, dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute.

Blat simplu:

  • Bateti albusele impreuna cu zaharul pana cand acestea devin rigide.
  • Adaugati faina, praful de copt, uleiul.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati aluatul obtinut, dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute.

Crema:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul, praful de budinca si 100 ml lapte pana obtineti o crema omogena fara cocoloase.
  • Restul de lapte se pune la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga in acesta crema obtinuta anterior.
  • Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa, se ia apoi de pe foc.
  • Se adauga putin unt, cat crema este fierbinte, se lasa sa se raceasca complet, apoi se incorporeaza restul de unt si nucile macinate.

Asamblare Prajitura bicolora cu nuci:

  • Asezati blatul de ciocolata pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu jumatate din crema obtinuta.
  • Asezati blatul simplu.
  • Intindeti peste acesta restul de crema.
  • Prajitura bicolora cu nuci se decoreaza cu sos de ciocolata, frisca sau nuci.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.