Prajitura bicolora cu nuci
Prajitura bicolora cu nuci este un desert perfect de iarna. Crema fina intinsa pe blaturile pufoase, este un adevarat rasfat culinar.
Ingrediente Prajitura bicolora cu nuci:
Blat de ciocolata:
- 5 albusuri
- 150 grame zahar
- 150 grame nuci macinate
- 60 grame ciocolata dark topita pe bain-marie
- 3 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
Blat simplu:
- 5 albusuri
- 150 grame zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura ulei
Crema:
- 10 galbenusuri
- 200 grame zahar
- 1 pachet budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 1 pachet unt
- 100 grame nuci macinate
Preparare Prajitura bicolora cu nuci:
Blat ciocolata:
- Bateti albusele impreuna cu zaharul pana cand acestea devin rigide.
- Se adauga faina mixata cu praful de copt, nucile macinate si ciocolata topita.
- Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati aluatul obtinut, dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute.
Blat simplu:
- Bateti albusele impreuna cu zaharul pana cand acestea devin rigide.
- Adaugati faina, praful de copt, uleiul.
- Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati aluatul obtinut, dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute.
Crema:
- Mixati galbenusurile cu zaharul, praful de budinca si 100 ml lapte pana obtineti o crema omogena fara cocoloase.
- Restul de lapte se pune la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga in acesta crema obtinuta anterior.
- Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa, se ia apoi de pe foc.
- Se adauga putin unt, cat crema este fierbinte, se lasa sa se raceasca complet, apoi se incorporeaza restul de unt si nucile macinate.
Asamblare Prajitura bicolora cu nuci:
- Asezati blatul de ciocolata pe un platou de prajituri.
- Ungeti-l cu jumatate din crema obtinuta.
- Asezati blatul simplu.
- Intindeti peste acesta restul de crema.
- Prajitura bicolora cu nuci se decoreaza cu sos de ciocolata, frisca sau nuci.
Please follow and like us: