Prajitura cu nuci mere si gem de caise

Prajitura cu nuci mere si gem de caise are o aroma deosebita. Blatul moale si pufos combinat cu topping-ul din gem de caise si nuci, alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura cu nuci mere si gem de caise

Ingrediente Prajitura cu nuci mere si gem de caise:

  • 2 oua
  • 200 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 grame nuci macinate
  • 200 grame faina
  • 200 grame gris
  • 2 mere rase
  • 1 plic praf de fcopt
  • 1 lingurita rom

Topping:

  • 50 grame gem de caise
  • 50 grame nuci macinate

Preparare Prajitura cu nuci mere si gem de caise:

  • Intr-un castron mixati ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Adaugati laptele, uleiul, nucile macinate, grisul, faina si praful de copt.
  • Intr-un alt castron mixati merele rase impreuna cu romul, apoi adaugati-le in castronul cu celelalte ingrediente.
  • Mixati compozitia de prajitura pana cand aceasta devine omogena.
  • Ungeti cu ulei si prasati putina faina intr-o tava de copt de 20×35 cm.
  • Turnati aluatul prajiturii obtinut anterior.
  • Nivelati-l cu ajutorul unei spatule, si dati prajitura in cuptorul incins la 190 grade celsius timp de 30-35 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet, apoi ungeti topul acesteia cu gemul de caise.
  • Peste acesta presarati cele 50 grame de nuci macinate.
  • Taiati cuburi Prajitura cu nuci mere si gem de caise.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.