Prajitura cu nuci mere si gem de caise
Prajitura cu nuci mere si gem de caise are o aroma deosebita. Blatul moale si pufos combinat cu topping-ul din gem de caise si nuci, alcatuiesc un desert fabulos.
Ingrediente Prajitura cu nuci mere si gem de caise:
- 2 oua
- 200 grame zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 200 grame nuci macinate
- 200 grame faina
- 200 grame gris
- 2 mere rase
- 1 plic praf de fcopt
- 1 lingurita rom
Topping:
- 50 grame gem de caise
- 50 grame nuci macinate
Preparare Prajitura cu nuci mere si gem de caise:
- Intr-un castron mixati ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
- Adaugati laptele, uleiul, nucile macinate, grisul, faina si praful de copt.
- Intr-un alt castron mixati merele rase impreuna cu romul, apoi adaugati-le in castronul cu celelalte ingrediente.
- Mixati compozitia de prajitura pana cand aceasta devine omogena.
- Ungeti cu ulei si prasati putina faina intr-o tava de copt de 20×35 cm.
- Turnati aluatul prajiturii obtinut anterior.
- Nivelati-l cu ajutorul unei spatule, si dati prajitura in cuptorul incins la 190 grade celsius timp de 30-35 minute, sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati prajitura sa se raceasca complet, apoi ungeti topul acesteia cu gemul de caise.
- Peste acesta presarati cele 50 grame de nuci macinate.
- Taiati cuburi Prajitura cu nuci mere si gem de caise.
Please follow and like us: