Prajitura frageda cu gem si nuci
Prajitura frageda cu gem si nuci are o textura fina, se prepara foarte usor si este perfecta la orice ocazie. Umplutura cu gust aromat datorat combinatiei nuci-gem-lapte, aflata intre blatul de galbenusuri si cel de albusuri, creeaza un desert minunat.
Ingrediente Prajitura frageda cu gem si nuci:
Blat I:
- 6 galbenusuri
- 2 oua
- 8 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- Sucul si coaja de la o lamaie
Umplutura:
- 250 grame nuci macinate
- 3 linguri zahar
- 3 linguri gem de care doriti
- 100 ml lapte fierbinte
Blat II:
- 6 albusuri
- 8 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- Sucul si coaja de la o lamaie
Preparare Prajitura frageda cu gem si nuci:
Blat I:
- Mixati galbenusurile cu ouale si zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati uleiul, faina, praful de copt, sucul si coaja de lamaie.
- Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 30×30 cm.
- Turnati aluatul obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cateva minute pentru a se rumenit putin (in jur de 10 minute).
Intre timp preparati umplutura:
- Mixati nucile cu zaharul, gemul si laptele fierbinte.
Blatul II:
- Bateti albusurile cu zaharul pana cand acestea se intaresc.
- Se adauga apoi uleiul, faina, praful de copt, sucul si coaja de lamaie.
- Se mixeza usor cu o spatula pana cand se obtine o crema omogena.
Asamblare Prajitura frageda cu gem si nuci:
- Dupa ce ati tinut in cuptor primul blat pana s-a rumenit usor, scoateti-l, intindeti peste acesta umplutura de nuci si gem, iar peste aceasta turnati blatul II.
- Se da din nou in cuptorul incins la 180 grade celsius, timp de 30-40 minute sau pana cand este coapta.
- Lasati Prajitura frageda cu gem si nuci sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
Buna, buna, se mananca imediat 🙂