Prajitura frageda cu gem si nuci

Prajitura frageda cu gem si nuci are o textura fina, se prepara foarte usor si este perfecta la orice ocazie. Umplutura cu gust aromat datorat combinatiei nuci-gem-lapte, aflata intre blatul de galbenusuri si cel de albusuri, creeaza un desert minunat.

Prajitura frageda cu gem si nuci f

Ingrediente Prajitura frageda cu gem si nuci:

Blat I:

  • 6 galbenusuri
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sucul si coaja de la o lamaie

Umplutura:

  • 250 grame nuci macinate
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri gem de care doriti
  • 100 ml lapte fierbinte

Blat II:

  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sucul si coaja de la o lamaie

Preparare Prajitura frageda cu gem si nuci:

Blat I:

  • Mixati galbenusurile cu ouale si zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati  uleiul, faina, praful de copt, sucul si coaja de lamaie.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 30×30 cm.
  • Turnati aluatul obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cateva minute pentru a se rumenit putin (in jur de 10 minute).

Intre timp preparati umplutura:

  • Mixati nucile cu zaharul, gemul si laptele fierbinte.

Blatul II:

  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand acestea se intaresc.
  • Se adauga apoi uleiul, faina, praful de copt, sucul si coaja de lamaie.
  • Se mixeza pana cand se obtine o crema omogena.

Asamblare Prajitura frageda cu gem si nuci:

  • Dupa ce ati tinut in cuptor primul blat pana s-a rumenit usor, scoateti-l, intindeti peste acesta umplutura de nuci si gem, iar peste aceasta turnati blatul II.
  • Se da din nou in cuptorul incins la 180 grade celsius, timp de 35-40 minute sau pana cand este coapta.
  • Lasati Prajitura frageda cu gem si nuci sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.