Prajitura cu nuci ciocolata si gem de caise

Un desert cu „de toate” este savuroasa Prajitura cu nuci ciocolata si gem de caise. Blatul de nuci combinate cu ciocolata, alaturi de aroma gemului de caise, garanteaza un desert fabulos.

prajitura cu nuci ciocolata si gem de caise1

Ingrediente Prajitura cu nuci ciocolata si gem de caise:

Blat simplu:

  • 300 grame faina
  • 2 galbenusuri
  • 150 grame unt
  • 60 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie

Blatul de nuci:

  • 300 grame nuci  macinate
  • 200 grame zahar
  • 100 grame ciocolata topita
  • 2 linguri esenta rom
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 albusuri
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 4-5 linguri gem de caise
  • 50 nuci sau alune taiate in bucatele

Preparare Prajitura cu nuci ciocolata si gem de caise:

Blat simplu:

  • Mixati galbenusele cu zaharul, zaharul vanilat si untul, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati faina, coaja de lamaie, framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Intindeti o foaie din aluatul format de dimensiunea tavii de copt 20×30 cm.
  • Asezati foaia in tava.

Blatul de nuci:

  • Mixati nucile macinate cu zaharul vanilat, romul, laptele, coaja de lamaie.
  • Bateti albusele separat, adaugand zaharul treptat, pana se intaresc.
  • Mixati albusele rigide cu ciocolata topita, apoi incorporati si compozitia obtinuta din nuci – zahar vanilat – rom – lapte.
  • Amestecati usor ingredintele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Opriti 4-5 linguri din compozitie si mixati-o cu gemul de visine intr-un alt castron.
  • Restul compozitiei cu nuci si ciocolata se intinde uniform peste blatul simplu intins anterior in tava de copt.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 185 grade celsius timp de 20 minute, apoi scoateti-o din cuptor, intindeti compozitia de nuci si ciocolata oprita anterior, mixata cu gemul de caise, iar peste aceasta presarati nucile taiate.
  • Dati din nou tava la cuptor inca 15-20 minute.
  • Lasati Prajitura cu nuci ciocolata si gem de caise sa se raceasca complet, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon135

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.