Prajitura cu nuci si gem de caise

Un desert fin, usor de preparat este delicioasa Prajitura cu nuci si gem de caise. Aroma caiselor impreuna cu nucile alcatuiesc un dulce savuros.

Prajitura cu nuci si gem de caise

Ingrediente Prajitura cu nuci si gem de caise:

Blat:

  • 160 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 5 galbenusuri
  • Coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 200 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 ml lapte

Umplutura:

  • 5 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 200 grame nuci macinate
  • 50 grame nuci taiate in bucatele
  • 5-6 linguri gem de caise

Preparare Prajitura cu nuci si gem de caise:

Blat:

  • Amestecati untul impreuna cu zaharul si galbenusele.
  • Adaugati apoi coaja rasa si zeama de lamaie.
  • Turnati laptele.
  • Incorporati in final faina si praful de copt.
  • Mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul obtinut anterior si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 15 minute.
  • Scoateti tava din cuptor si ungeti blatul cu gemul de caise.

Umplutura:

  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul.
  • Incorporati nucile macinate, mixati.
  • Intindeti amestecul obtinut peste blatul scos din cuptor.
  • Deasupra presarati uniform nucile taiate marunt.
  • Dati tava din nou in cuptorul incins timp de 15 minute.
  • Scoateti Prajitura cu nuci si gem de caise din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.