Prajitura cu umplutura de nuci si ciocolata
Un desert excelent, fraged, usor de facut este savuroasa Prajitura cu umplutura de nuci si ciocolata. Foile fine impreuna cu crema delicioasa, alcatuiesc un desert fabulos.
Ingrediente Prajitura cu umplutura de nuci si ciocolata:
Foi:
- 200 grame unt/margarina
- 300 grame faina
- 80 grame zahar
- 1 ou intreg
- 1 galbenus
Umplutura:
- 6 oua
- 180 grame zahar
- 200 grame nuci macinate
- 80 grame ciocolata neagra rasa
Preparare Prajitura cu umplutura de nuci si ciocolata:
Foi:
- Mixati untul cu oul intreg, galbenusul si zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Incorporati treptat faina, framantati aluatul obtinut cu ajutorul mainilor, pana obtineti un aluat omogen.
- Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 1 ora.
Umplutura:
- Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana cand acesta se obtine o crema spumoasa.
- Se adauga apoi nucile macinate si ciocolata rasa.
- Se mixeaza pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu umplutura de nuci si ciocolata:
- Se scoate aluatul din frigider, dupa ce a stat o ora la rece.
- Se intind din acesta doua foi subtiri de marimi egale, pentru o tava de 23x28cm.
- Puneti hartie de copt in tava, asezati prima foaie de aluat, intindeti peste aceasta umplutura de nuci si ciocolata.
- Deasupra asezati cea de-a doua foaie.
- Dati in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 30 minute.
- Prajitura cu umplutura de nuci si ciocolata se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu ciocolata rasa.
Please follow and like us: