Prajitura cu ciocolata si rom

Un desert perfect de weekend este delicioasa Prajitura cu ciocolata si rom. Blatul pufos insiropat cu rom combinat cu crema perfecta de ciocolata si rom alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura cu ciocolata si rom

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si rom:

Blat:

  • 9 albusuri
  • 120 grame unt la temperatura camerei
  • 240 grame zahar
  • 150 grame ciocolata
  • 120 grame faina
  • 1 pachet praf de copt

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 2 oua
  • 150 grame zahar
  • 100 grame ciocolata
  • 4 linguri rom/esenta de rom
  • 125 grame unt la temperatura camerei

Decorare:

  • Ciocolata rasa si/sau nuci macinate

Preparare Prajitura cu ciocolata si rom:

Blat:

  • Ciocolata se topeste pe bain-marie.
  • Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ciocolata topita, faina si praful de copt.
  • Separat, bateti albusurile pana se intaresc, apoi incorporati-le cu o lingura in castronul in care ati mixat celelalte ingrediente de blat.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati compozitia obtinuta si dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute.

Crema:

  • Puneti intr-o cratita antiaderenta galbenusurile cu ouale si zaharul la foc mic.
  • Mixati ingredientele pana cand crema incepe sa fiarba.
  • Se adauga apoi ciocolata rupta in bucati, iar cand aceasta se topeste se adauga 2 linguri de rom/esenta de rom.
  • Luati crema de ciocolata de pe foc, iar dupa ce se raceste complet, mixati-o cu untul.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si rom:

  • Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza cu cele 2 linguri de rom/esenta de rom ramase.
  • Peste acesta se intinde crema de ciocolata.
  • Deasupra decorati cu ciocolata rasa si/sau nuci macinate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon81

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.