Prajitura duo cu mere

10 Shares

Prajitura duo cu mere este un melanj dulce de blaturi pufoase, fruct aromat si budinca fina. Se prepara foarte usor din ingrediente pe care sigur le aveti in camara.

Ingrediente Prajitura duo cu mere:

Blat:

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 170 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao

Budinca de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 7 linguri zahar
  • 3 mere

Preparare Prajitura duo cu mere:

Blat:

  • Mixati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, apoi incorporati faina mixata cu praful de copt.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale, iar in una din ele adaugati cacaua.
  • Mixati pana cand aceasta a fost incorporata complet.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Turnati aluatul simplu, fara cacao, pe fundul tavii de copt, nivelati.

Budinca de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic direct peste budinca obtinuta si se lasa sa se raceasca complet.
  • Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari, stoarceti-le bine de sucul format, apoi adaugati-le in budinca de vanilie racita complet, mixati pentru omogenizare.
  • Intindeti crema de vanilie mixata cu merele rase, peste aluatul simplu, pus anterior in tava de copt.
  • Deasupra turnati aluatul cu cacao, nivelati.
  • Dati Prajitura bicolora cu crema vanilie si mere in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura duo cu mere se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.