Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie

Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie este un desert perfect pentru orice ocazie. Blatul inferior fragil, merele dulce-acrisoare, budinca de vanilie dulce si blatul superior crocant, alcatuiesc o prajitura deosebita cu un gust excelent.

Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie

Ingrediente Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie:

Blat de cacao:

  • 200 g unt rece
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 120 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 30 g cacao de calitate

Budinca de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 lingura faina

Umplutura de mere:

  • 500 – 600 g mere

Preparare Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie:

Blat de cacao:

  • Toate ingredientele se pun intr-un bol si se framanta pana se obtine un aluat omogen (nu framantati in exces, este un aluat fraged).
  • Aluatul obtinut se imparte in doua: o parte mai mare – cca. 60%, o parte mai mica – cca. 40%.
  • Partea mica o inveliti intr-o folie de plastic si o lasati la congelator pana o folositi.
  • Partea mare se intinde cu grija pe fundul unei tavi de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se lasa la frigider pana cand cuptorul se incinge la 190 grade celsius, apoi se lasa la copt cca. 15 minute sau pana cand se rumeneste usor.
  • Scoateti blatul de cacao partial copt si lasati-l sa se raceasca complet.

Budinca de vanilie:

  • Puneti intr-o cratita antiaderenta 900 ml lapte impreuna cu zaharul si untul.
  • In laptele ramas se dizolva, intr-un castron, continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie si faina.
  • Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se adauga mixul de lapte-praf de budinca-faina.
  • Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute.

Umplutura de mere:

  • Merele se curata de coaja, se taie pe sfert, apoi fiecare sfert se taie in feliute cat mai mici.
  • Feliutele obtinute se intind uniform peste blatul de cacao partial copt, dupa ce s-a racit complet.
  • Deasupra merelor se toarna cu grija budinca fierbinte si se intinde cat mai uniform.
  • Peste aceasta se rade uniform, pe razatoarea cu ochiuri mari, partea de aluat ce a stat la congelator pana in momentul folosirii.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se lasa la frigider minim 12 ore.
  • Inainte de a taia in bucati, Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.