Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie
Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie este un desert perfect pentru orice ocazie. Blatul inferior fragil, merele dulce-acrisoare, budinca de vanilie dulce si blatul superior crocant, alcatuiesc o prajitura deosebita cu un gust excelent.
Ingrediente Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie:
Blat de cacao:
- 200 g unt rece
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 120 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 30 g cacao de calitate
Budinca de vanilie:
- 1 litru lapte
- 6 linguri zahar
- 2 linguri unt
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 lingura faina
Umplutura de mere:
- 500 – 600 g mere
Preparare Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie:
Blat de cacao:
- Toate ingredientele se pun intr-un bol si se framanta pana se obtine un aluat omogen (nu framantati in exces, este un aluat fraged).
- Aluatul obtinut se imparte in doua: o parte mai mare – cca. 60%, o parte mai mica – cca. 40%.
- Partea mica o inveliti intr-o folie de plastic si o lasati la congelator pana o folositi.
- Partea mare se intinde cu grija pe fundul unei tavi de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se lasa la frigider pana cand cuptorul se incinge la 190 grade celsius, apoi se lasa la copt cca. 15 minute sau pana cand se rumeneste usor.
- Scoateti blatul de cacao partial copt si lasati-l sa se raceasca complet.
Budinca de vanilie:
- Puneti intr-o cratita antiaderenta 900 ml lapte impreuna cu zaharul si untul.
- In laptele ramas se dizolva, intr-un castron, continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie si faina.
- Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se adauga mixul de lapte-praf de budinca-faina.
- Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
- Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute.
Umplutura de mere:
- Merele se curata de coaja, se taie pe sfert, apoi fiecare sfert se taie in feliute cat mai mici.
- Feliutele obtinute se intind uniform peste blatul de cacao partial copt, dupa ce s-a racit complet.
- Deasupra merelor se toarna cu grija budinca fierbinte si se intinde cat mai uniform.
- Peste aceasta se rade uniform, pe razatoarea cu ochiuri mari, partea de aluat ce a stat la congelator pana in momentul folosirii.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se lasa la frigider minim 12 ore.
- Inainte de a taia in bucati, Prajitura cu cacao mere si budinca de vanilie se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us: