Placinta cu ciocolata si nuci

Savuroasa Placinta cu ciocolata si nuci are foile moi si o crema irezistibil de aromata. Este perfecta atunci cand aveti musafiri mai simandicosi si doriti sa-i impresionati.

Placinta cu ciocolata si nuci

Ingrediente Placinta cu ciocolata si nuci:

Foile:

  • 250 grame faina
  • 250 grame unt sau margarina rece
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri apa

Umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 200 grame zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame nuci sau migdale macinate
  • 150 grame ciocolata rasa
  • Sucul si coaja de la o lamaie
  • 6 albusuri
  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Placinta cu ciocolata si nuci:

Foile:

  • Taiatul untul rece in felii si mixati-l cu faina.
  • Veti obtine un aluat saframicios in care adaugati galbenusul de ou si apa.
  • Framantati ingredientele pana cand obtineti un aluat de consistenta moale.
  • Acoperiti coca si dati-o la frigider timp de o ora.
  • Dupa aceea impartiti aluatul in doua parti egale.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de 23×33 cm.
  • Intindeti cu grija prima foaie de aluat de dimensiunea tavii de copt, apoi intepati-o din loc in loc cu furculita.

Umplutura:

  • Intr-un castron mixati galbenusele cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  • Adaugati peste acestea nucile macinate, ciocolata rasa, sucul si coaja de lamaie.
  • Intr-un alt castron bateti albusele spuma, apoi adaugati-le in castronul cu celelalte ingrediente (galbenuse, zahar, nuci, ciocolata, lamaie).
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o crema omogena.
  • Turnati crema de ciocolata si nuci peste prima foaie de aluat pusa anterior in tava.
  • Nivelati-o cu ajutorul unei spatule si intindeti peste aceasta cealalta foaie de copt.
  • Dati Placinta cu ciocolata si nuci in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 40 de minute sau pana se rumeneste.
  • Lasati placinta sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi dati-o la frigider cel putin doua ore.
  • Cand serviti presarati deasupra zahar pudra, apoi taiati placinta in bucati.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.