Cartofi cu bacon rozmarin si salvie

284 Shares

Savurosii Cartofi cu bacon rozmarin si salvie se pot prepara pentru masa de pranz, dar sunt ideali si la cina. Aroma condimentelor folosite confera cartofilor un gust aparte pe placul tuturor.

Cartofi cu bacon rozmarin si salvie

Ingrediente Cartofi cu bacon rozmarin si salvie:

  • 700 grame cartofi
  • 6-7 feliute de bacon taiate in cubulete
  • Cateva frunzulite de rozmarin tocate marunt
  • 5-6 frunze de salvie
  • 2 catei de usturoi pisati
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi cu bacon rozmarin si salvie:

  • Curatati cartofii de coaja, spalatii, taiatii in felii de cca. 1 cm grosime.
  • Puneti cartofii sa fiarba la foc mediu cca. 8-10 minute (nu trebuie sa fie fierti complet).
  • Clatitii in apa rece, stracuratii, apoi stergetii cu un prosop de bucatarie.
  • Puneti o tigaie antiaderenta la foc mediu.
  • Puneti in tigaie baconul taiat cubulete si rumeniti-l timp de 8-10 minute, apoi scoateti-l pe o farfurie.
  • Lasati grasimea produsa de bacon in tigaie si adaugati in aceasta feliile de cartofi fierte anterior.
  • Condimentati cartofii cu sare si piper, apoi lasatii in tigaie sa se rumeneasca cca. 15-20 de minute, amestecandu-i din cand in cand.
  • In final adaugati in tigaie baconul rumenit anterior, usturoiul pisat, frunzulitele de rozmarin si cele de salvie.
  • Lasati ingredientele pe foc inca 2-3 minute, pana cand cartofii absorb aroma condimentelor.
  • Serviti cartofi cu bacon rozmarin si salvie imediat.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.