Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin
O garnitura clasica pentru orice tip de friptura preparata la gratar, sunt deliciosii cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin. Se pot servi si ca atare langa o salata din varza alba.
Ingrediente Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin:
- 1 kg cartofi noi sau cartofi de marime mica
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ramura de rozmarin tocata marunt (frunzulitele acesteia)
- 3 catei de usturoi pisati
- Sare
- Piper
Preparare Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin:
- Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
- Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor.
- Spalati si razuiti usor cartofii de coaja.
- Taiati cartofii pe jumatate.
- Puneti cartofii intr-un castron.
- Adaugati uleiul de masline, usturoiul si frunzulitele de rozmarin.
- Condimentati cu sare si piper.
- Mixati bine ingredientele pana cand cartofii sunt acoperiti complet cu mirodeniile folosite.
- Asezati cartofii cu usturoi si rozmarin in tava de copt pregatita anterior.
- Dati cartofii la cuptor timp de 25-30 minute, pana cand acestia sunt rumeniti si usor crocanti (scoateti cartofii din cuptor si amestecatii de 2-3 ori in timpul coacerii acestora, cam din 10 in 10 minute).
- Cartofii la cuptor cu usturoi si rozmarin se servesc calzi alaturi de o salata de varza alba.