Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin

198 Shares

O garnitura clasica pentru orice tip de friptura preparata la gratar,  sunt deliciosii cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin. Se pot servi si ca atare langa o salata din varza alba.

cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin

Ingrediente Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin:

  • 1 kg cartofi noi sau cartofi de marime mica
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ramura de rozmarin tocata marunt (frunzulitele acesteia)
  • 3 catei de usturoi pisati
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Spalati si razuiti usor cartofii de coaja.
  • Taiati cartofii pe jumatate.
  • Puneti cartofii intr-un castron.
  • Adaugati uleiul de masline, usturoiul si frunzulitele de rozmarin.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Mixati bine ingredientele pana cand cartofii sunt acoperiti complet cu mirodeniile folosite.
  • Asezati cartofii cu usturoi si rozmarin in tava de copt pregatita anterior.
  • Dati cartofii la cuptor timp de 25-30 minute, pana cand acestia sunt rumeniti si usor crocanti (scoateti cartofii din cuptor si amestecatii de 2-3 ori in timpul coacerii acestora, cam din 10 in 10 minute).
  • Cartofii la cuptor cu usturoi si rozmarin se servesc calzi alaturi de o salata de varza alba.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.