Cartofi la cuptor cu bacon si parmezan

Un preparat apetisant, usor de gatit si foarte gustos sunt deliciosii cartofi la cuptor cu bacon si parmezan. Din ingredientele de mai jos obtineti 4-6 portii ce pot fi servite ca si garnitura langa o friptura preparata la cuptor ori la gratar, dar si ca atare langa o salata simpla de varza sau de rosii.

cartofi la cuptor cu bacon si parmezan

Ingrediente Cartofi la cuptor cu bacon si parmezan:

  • 300 grame bacon taiat cubulete
  • 7-8 cartofi curatati de coaja, spalati, taiati cuburi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 200 grame parmezan ras
  • 2 fire ceapa verde tocata marunt
  • Sare
  • Piper
  • Unt

Preparare Cartofi la cuptor cu bacon si parmezan:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt o tava dreptunghiulara de copt.
  • Asezati cuburile de cartofi pe toata suprafata tavii.
  • Intr-un castron mixati uleiul de masline cu praful de usturoi, paprika, sarea, piperul.
  • Turnati amestecul obtinut peste cartofii din tava.
  • Mixati bine ingredientele astfel incat cartofii sa fie acoperiti de sosul de condimente.
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de ora (la jumatate timpului, intoarceti cartofii).
  • Scoatetii din cuptor (dupa ce a trecut o ora), adaugati cubuletele de bacon, parmezanul ras, ceapa verde tocata marunt.
  • Mixati bine ingrediente, si dati tava in cuptor inca 5-10 minute su pana cand branza s-a topit.
  • Serviti Cartofi la cuptor cu bacon si parmezan garniti cu smantana.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.