Cartofi cu Gouda si bacon
Savurosii Cartofi cu Gouda si bacon pot fi serviti atat la masa de pranz cat si la cina. Branza Gouda poate fi inlocuita cu mozzarella sau cu orice alt tip de branza ce se topeste la cuptor.
Ingrediente Cartofi cu Gouda si bacon:
- 5 cartofi marime medie
- 10 felii de bacon
- 10 felii branza Gouda
- 15 grame Unt
- Sare
- Piper
Preparare Cartofi cu Gouda si bacon:
- Spalati cartofii, fierbetii in coaja.
- Lasatii sa se raceasca cat sa puteti pune mana pe ei, apoi curatatii de coaja si taiatii in felii.
- Prajiti feliutele de bacon intr-o tigaie antiaderenta cateva minute pana cand acestea se rumenesc, apoi asezati-le pe o hartie prosop de bucatarie pentru a mai absorbi din grasime.
- In aceeasi tagaie topiti untul si caliti 2-3 minute pe fiecare parte feliile de cartofi condimentate cu sare si piper.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor.
- Asezati feliile de cartofi, feliile de bacon si feliile de branza Gouda ca in poza (primul strat o felie de cartofi, al doilea strat o felie de bacon, al treilea strat o felie de branza Gouda).
- Pentru fiecare cartofi in parte repetati straturile inca o data, iar in top mai adaugati o felie de cartof.
- Dati tava de cartofi cu Gouda si bacon in cuptorul incins la 180 grade cateva minute, pana cand branza se topeste.
- Servitii calzi alaturi de o salata verde sau de muraturi.
Please follow and like us: