Cartofi la cuptor cu rozmarin cimbru si usturoi
Deliciosii cartofi la cuptor cu rozmarin cimbru si usturoi se pot servi ca atare langa o salata mixta, sau ca si garnitura alaturi de orice tip de friptura preparara la gratar ori la cuptor. Rozmarinul si cimbrul, condimentele folosite, confera cartofilor o savoare aparte.
- 1 kg de cartofi marime medie
- 3-4 linguri ulei de masline
- Sucul de la o lamaie
- 1-2 ramurele de rozmarin (frunzulitele acestuia)
- 3-4 ramurele de cimbru (frunzulitele acestuia)
- 3-4 catei de usturoi intregi
- Sare
- Piper
Preparare Cartofi la cuptor cu rozmarin cimbru si usturoi:
- Incingeti cuptorul la 190 grade celsius.
- Curatati cartofii de coaja, spalatii si taiatii in bucati.
- Intr-un castron mixati uleiul de masline cu sucul de lamaie, frunzulitele de rozmarin, frunzulitele de cimbru, cateii de usturoi intregi, sarea, piperul.
- Asezati bucatile de cartofi pe fundul unei tavi de cuptor.
- Turnati deasupra sosul obtinut anterior din ulei de masline, suc de lamaie si condimente.
- Mixati usor cartofii cu sosul de mirodenii, apoi dati tava in cuptorul incins timp de 60 de minute, avand grija ca din 20 in 20 de minute sa scoateti tava din cuptor si sa amestecati usor ingredientele.
- Serviti calzi cartofi la cuptor cu rozmarin cimbru si usturoi.
Please follow and like us: