Prajitura cu cafea

2K Shares

Un desert delicat, cu blat de cacao si cafea pufos si umed, il obtineti preparand delicioasa Prajitura cu cafea. Crema de cafea si frisca, completeaza si ea acest desert preferat de toti gurmanzii.

Prajitura cu cafea

Ingrediente Prajitura cu cafea:

Blat:

  • 2 cani faina
  • 1/2 cana pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • 200 grame iaurt natural
  • 1/2 cana ulei
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana cafea lichida concentrata

Crema:

  • 500 ml frisca lichida rece
  • 500 ml lapte condensat
  • 1 cana cafea lichida concentrata calda
  • 1 lingura praf de cafea instant
  • 2 linguri gelatina
  • 1/4 cana apa

Glazura:

  • 1/4 cana zahar
  • 1/3 cana pudra de cacao
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite praf de cafea instant
  • 2 lingurite gelatina
  • 2-3 linguri apa

Preparare Prajitura cu cafea:

Blat:

  • Mixati faina cu cacaua, bicarbonatul si praful de copt.
  • Intr-un alt castron mixati ouale cu zaharul, uleiul si iaurtul, pana cand obtineti o crema omogena.
  • In crema astfel obtinuta adaugati treptat ingredientele uscate mixate anterior (faina, cacao, praf de copt), pe care le cerneti in timpul adaugarii.
  • Pe masura ce incorporati ingredientele uscate, turnati treptat si cana de cafea lichida concentrata.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 30×33 cm.
  • Turnati alautul obtinut, nivelati-l, si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30-35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, blatul se taie in doua pe orizontala, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de cafea si frisca:

  • Gelatina se pune la inmuiat in apa rece timp de 10 minute.
  • In cafeaua lichida calda se pune si se dizolva praful de cafea instant, apoi se toarna peste gelatina inmuiata, se amesteca pentru omogenizare, apoi se asteapta sa se raceasca (7-10 minute).
  • Laptele condensat se amesteca cu mixul de cafea si gelatina, dupa ce acesta s-a racit.
  • Intr-un alt bol bateti frisca rece pana cand incepe sa se umfle, apoi se amesteca cu crema de cafea obtinuta anterior.
  • Crema de cafea obtinuta se lasa la congelator pana cand incepe sa se inchege (30-40 minute), apoi se intinde pe blatul prajiturii.

Asamblare Prajitura cu cafea:

  • Asezati unul din blaturile obtinuta anterior pe un platou de prajituri.
  • Intindeti crema de frisca si cafea, dupa ce s-a inchegat suficient cat s-o puteti intinde, nivelati.
  • Acoperiti cu cel de-al doilea blat.
  • Deasupra turnati glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Gelatina se lasa la inmuiat in apa rece pana cand se umfla.
  • Intr-o craticioara puneti zaharul, cacaua, cafeaua instant si laptele  la foc mic.
  • Dupa ce compozitia incepe sa fiarba, se ia de pe foc.
  • Adaugati gelatina inmuiata in glazura obtinuta, mixati pana cand obtineti o glazura omogena.
  • Lasati glazura sa se raceasca complet, asteptati sa se inchege (la congelator cca. 20-30 minute) cat s-o puteti intinde, apoi asezati-o uniform peste ultimul blat al prajiturii.

Note:

  1. Daca nu gasiti lapte condensat il puteti prepara in casa astfel:

Ingrediente:

  • 400 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250 g lapte praf de calitate

Preparare:

  • Apa se pune impreuna cu zaharul la fiert.
  • Dupa ce zaharul se dizolva, luati siropul obtinut de pe foc si lasati-l sa se raceasca 5 minute.
  • Puneti apoi siropul intr-un blender si adaugati treptat laptele praf, mixand de fiecare data pana la omogenizare.
  • Laptele condensat obtinut (cca. 700 g) se pune intr-un castronel si se lasa sa se raceasca complet.
  • Puteti sa-l puneti apoi intr-un recipient de sticla cu capac si sa-l lasati la frigider cateva zile sau puteti sa-l folositi imediat la prajitura de mai sus.

2. Crema de cafea:

  • Crema de cafea obtinuta se lasa la congelator cca. 30-40 minute sau pana cand incepe sa se inchege, astfel incat poate fi intinsa peste blat.
  • Verificati insa din 10 in 10 minute, pentru ca timpul depinde foarte mult de congelatorul dvs.
  • La fel procedati si cu glazura obtinuta.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.