Prajitura cu blat din albusuri si crema cafea

0 Shares

Prajitura cu blat din albusuri si crema cafea este un desert perfect pentru iubitorii de cafea si ciocolata.

Blatul cu gust intens de cacao se combina excelent cu crema de cafea.

Ingrediente Prajitura cu blat din albusuri si crema cafea:

Blat:

  • 8 albusuri
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao dark
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei

Crema de cafea:

  • 125 ml cafea tare cald – fierbinte
  • 650 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina

Insiropare:

150 ml cafea tare la temperatura camerei

Decor:

  • 1 lingurita Cafea macinata/ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat din albusuri si crema cafea:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati zaharul, faina, praful de copt, cacaua, laptele, uleiul pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron bateti albusurile cu un praf de sare pana devin bezea tare.
  • Aceasta se va incorpora treptat cu ajutorul unei spatule in castronul cu restul ingredientelor amestecate anterior.
  • Compozitia rezultata se va pune intr-o tava de 25×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Crema de cafea:

  • Gelatina se pune in inmuiat in cca. 30 ml apa rece timp de 5 minute, apoi se dizolva in cafeaua fierbinte  (125 ml) si se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra pana devine frisca.
  • Se adauga apoi cafeaua cu gelatina dizolvata in ea, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 15-20 minute sau pana cand gelatina se incheaga usor.

Asamblare Prajitura cu blat din albusuri si crema cafea:

  • Blatul racit din tava se insiropreaza cu cei 150 ml cafea.
  • Deasupra se intinde crema de cafea ce a stat la frigider cateva minute.
  • Se da apoi tava la frigider 3-4 ore sau pana cand se incheaga complet gelatina din crema.
  • Se decoreaza apoi cu cafea macinata si/sau ciocolata rasa, se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.