Prajitura cu blat de cacao crema vanilie si fructe

Prajitura cu blat de cacao crema vanilie si fructe este un desert exceptional, usor de preparat. Blatul umed de cacao combinat cu fructe proaspete si completat cu crema de vanilie, alcatuiesc o prajitura fantastica pe care trebuie s-o incercati !

Prajitura cu blat de cacao crema vanilie si fructe

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema vanilie si fructe:

Blat de cacao:

  • 200 g faina
  • 130 g zahar
  • 6 oua
  • 200 ml chefir/lapte batut/iaurt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 150 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Fructe:

  • 200 g visine/capsuni/afine/zmeura/caise etc

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema vanilie si fructe:

Blat de cacao:

  • Mixati galbenusurile cu uleiul, adaugati chefirul, esenta de vanilie, apoi praful de copt stins cu sucul de lamaie.
  • Intr-un alt castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.
  • Turnati compozitia de galbenusuri obtinuta anterior, incorporati cu o spatula, apoi adaugati faina cernuta si cacaua.
  • Amestecati usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • In compozitia de blat din tava adaugam uniform fructele alese, date in prealabil prin putina faina.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.

Intre timp, pregatim crema de vanilie:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand obtinem o crema omogena (3-4 minute).
  • Se adauga faina, apoi se toarna laptele rece treptat.
  • Compozitia se toarna intr-o craticioara antiaderenta si se pune la foc mediu.
  • Amestecam continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Luam cratita de pe foc, adaugam esenta de vanilie.
  • Acoperim crema cu folie alimentara (direct peste aceasta), lasam crema de vanilie sa se raceasca.
  • Untul moale se mixeaza pana cand devine ca o spuma, apoi se adauga in acesta crema de vanilie racita in 2-3 reprize, mixand bine pana la omogenizare.
  • Intindeti crema de vanilie peste blatul racit.
  • Deasupra decorati Prajitura cu blat de cacao crema vanilie si fructe cu ciocolata, fulgi de cocos, etc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *