Prajitura cu blat de cacao capsuni si crema de vanilie

4K Shares

Prajitura cu blat de cacao capsuni si crema de vanilie este un desert savuros ce imbina cu succes un blat pufos de cacao, capsuni proaspete, crema de vanilie gustoasa, frisca si ciocolata dark.

Prajitura-cu-blat-de-cacao-capsuni-si-crema-de-vanilie_02

Blat cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa fierbinte

Crema de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 7 linguri zahar
  • 200 g unt moale

Decor:

  • 200 g frisca
  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat de cacao capsuni si crema de vanilie:

Blatul de cacao:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul si devin spumoase (cca. 5-6 minute).
  • Tunari apoi apa, mixati.
  • Separat, intr-un alt castron amestecati faina cu praful cu de copt si cacaua.
  • Incorporati ingredientele uscate (faina-praft de copt-cacao), in crema de zahar-oua-apa.
  • Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 -25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul de cacao sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecaul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic direct pe budinca si se lasa sa se raceasca complet,
  • Mixati untul moale pana devine ca o crema, apoi adaugati budinca racita complet in 2-3 reprize, mixati pana obtineti o crema de vanilie omogena.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao capsuni si crema de vanilie:

  • Curatati si spalati capsunile.
  • Taiati capsunile pe jumatate si lasati-le sa se scurga de sucul format.
  • Aranjati jumatatile de capsuni scurse, una langa alta, pe toata suprafata blatului de cacao racit complet.
  • Puneti crema de vanilie obtinuta peste jumatatile de capsuni aranjate anterior pe blatul de cacao racit.
  • Nivelati cu ajutorul unei spatule.
  • Peste crema intindeti frisca, iar deasupra acesteia puneti ciocolata rasa.
  • Dati Prajitura cu blat de cacao capsuni si crema de vanilie la frigider minim 6 ore, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.