Prajitura cu ciocolata nuci si mere

Prajitura cu ciocolata nuci si mere este frageda, parfumata, si nu in ultimul rand, foarte apetisanta. Glazura delicioasa ii imbunatateste gustul aromat, alcatuind un desert perfect.

Prajitura cu ciocolata nuci si mere

Ingrediente Prajitura cu ciocolata nuci si mere:

  • 3 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 mere mari
  • 1 cana nuci

Garnisire:

  • Zahar pudra+ scortisoara
  • jumatati de nuca

Glazura:

  • 100 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
  • 50 grame smantana pentru frisca grasime 30%
  • 15 grame unt

Preparare Prajitura cu ciocolata nuci si mere:

  • Taiati nucile in bucatele.
  • Curatati merele de coaja, taiati-le cubulete.
  • Intr-un castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Adaugati iaurtul, uleiul, apoi incorporati faina si praful de copt.
  • Puneti in compozitie scortisoara si cacaua.
  • In finala adaugati nucile taiate si cubuletele de mere.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati in tava compozitia obtinuta anterior, nivelati-o si dati-o in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 50-60 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca complet, presarati deasupra zaharul pudra mixat cu o lingurita de scortisoara, apoi turnati glazura.

Glazura:

  • Puneti intr-o craticioara la foc mic smantana impreuna cu untul.
  • Dupa ce incepe sa fiarba compozitia obtinuta, luati-o de pe foc si incorporati in aceasta bucatelele de ciocolata, mixati.
  • Puneti din nou craticioara pe foc, mixati pana cand glazura incepe sa se ingroase, apoi turnati-o peste blatul de cacao, nuci si mere obtinut anterior.
  • Decorati cu jumatati de nuca si taiati Prajitura cu ciocolata nuci si mere in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon522

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.