Prajitura cu nuci mere stafide si ciocolata
Prajitura cu nuci mere stafide si ciocolata este un desert savuros de toamna. Blatul fraged cu aroma de portocala se combina perfect cu fructele folosite alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu nuci mere stafide si ciocolata:
- 7 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 3 cani faina
- 1 1/2 cana nuci taiate grosier
- 1/2 cana stafide
- 4 mere curatate de coaja taiate cubulete
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite praf de copt
- Coaja rasa de la o portocala
Glazura Prajitura cu nuci mere stafide:
- 90 g ciocolata lapte
- 1 lingura lapte
Decor:
- Nuci tocate
Preparare Prajitura cu nuci mere stafide si ciocolata:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati treptat uleiul, mixati usor pana la omogenizare.
- Adaugati nucile tocate grosier, merele taiate cubulete, stafidele, coaja rasa de portocala, amestecati usor cu o spatula.
- In final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu cu ajutorul spatulei.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×33 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava incuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
Glazura:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu laptele pe bain-marie.
- Turnati glazura peste blatul racit, decorati cu nuci tocate.
- Prajitura cu nuci mere stafide si ciocolata se taie in bucatele.
Please follow and like us: