Prajitura cu mere cacao nuci
Prajitura cu mere cacao nuci este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Cana folosita = 250 ml.
Ingrediente Prajitura cu mere cacao nuci:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri cacao neagra
- 3/4 cana ulei
- 1 cana nuci taiate marunt
- 5 mere
Preparare Prajitura cu mere cacao nuci:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Adaugati uleiul, amestecati.
- Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si cacaua, apoi se incorporeaza in castronul cu mixul de oua-zahar-ulei.
- Merele se spala, se curata de coaja, se taie in cubulete si se adauga in compozitia obtinuta anterior.
- In final se adauga nucile taiate marunt, se amesteca usor cu o spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 55-60 minute, verificati cu sobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet Prajitura cu mere cacao nuci se decoreaza cu zahar pudra, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: