Prajitura cu mere cacao nuci

Prajitura cu mere cacao nuci este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Cana folosita = 250 ml.

Prajitura cu mere cacao nuci

Ingrediente Prajitura cu mere cacao nuci:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3/4 cana ulei
  • 1 cana nuci taiate marunt
  • 5 mere

Preparare Prajitura cu mere cacao nuci:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Adaugati uleiul, amestecati.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si cacaua, apoi se incorporeaza in castronul cu mixul de oua-zahar-ulei.
  • Merele se spala, se curata de coaja, se taie in cubulete si se adauga in compozitia obtinuta anterior.
  • In final se adauga nucile taiate marunt, se amesteca usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 55-60 minute, verificati cu sobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet Prajitura cu mere cacao nuci se decoreaza cu zahar pudra, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.