Prajitura cu nuci mere si ciocolata
Prajitura cu nuci mere si ciocolata este un desert suculent, aromat, usor de preparat. Glazura cu ciocolata ii confera un aspect placut, dar si un gust desavarsit.
Ingrediente Prajitura cu nuci mere si ciocolata:
Blat:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g gris
- 150 g nuci macinate
- 1 plic praf de copt
- 3 mere
- 1 lingurita scortisoara
Glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata
- 2 linguri ulei
Preparare Prajitura cu nuci mere si ciocolata:
Blat:
- Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Ouale se mixeaza cu zaharul 3-4 minute pana cand devin spuma si isi dubleaza volumul.
- Se adauga uleiul, laptele, grisul, praful de copt, se mixeaza pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza merele rase, nucile macinate si scortisoara, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Glazura de ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe bain-marie impreuna cu uleiul.
- Glazura obtinuta se intinde uniform peste blatul racit.
- Se lasa sa se raceasca glazura complet, apoi Prajitura cu nuci mere si ciocolata se poate taia in bucati.
Please follow and like us: