Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie este un adevarat rasfat culinar. Blatul simplu alaturi de compozitia de mere si crema de vanilie, alcatuiesc un desert perfect de weekend.

prajitura cu mere si crema de vanilie1

Ingrediente Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Blat simplu:

  • 3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Strat mere:

  • 2 kg mere
  • 20 grame gelatina
  • 4-5 linguri apa
  • 2 linguri zahar

Crema de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 30 grame unt
  • 4 oua
  • 1 1/2 linguri amidon alimentar

Alte ingrediente:

  • Piscoturi
  • Ciocolata dark si ciocolata alba

Preparare Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Blat simplu:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×28 cm.
  • Turnati aluatul obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet.

Merele:

  • Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute, apoi puneti-o pe bain-marie sa se lichefieze.
  • Puneti merele rase intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Amestecati usor merele si lasati-le pe foc pana cand se evaporeaza aproape complet sucul format, apoi turnati peste acestea gelatina lichefiata.
  • Mixati pana cand se omogenizeaza, apoi luati merele de pe foc si lasati-le sa se raceasca.

Crema de vanilie:

  • Intr-un castron mixati o cana de lapte cu ouale, amidonul si faina (mixati bine sa nu ramana cocoloase).
  • Restul de lapte se pun intr-o cratita la foc mic cu untul, zaharul, si zaharul vanilat.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba turnati in aceasta mixul obtinut anterior din lapte, oua, amidon, faina.
  • Mixati continuu, pentru a nu se prinde, pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu mere si crema de vanilie:

  • Puneti pe un platou de prajituri blatul simplu, dupa ce s-a racit complet.
  • Peste acesta intindeti compozitia de mere si gelatina, dupa ce s-a racit.
  • Deasupra acesteia aranjati piscoturile.
  • In final intindeti crema de vanilie obtinuta anterior.
  • Deasupra radeti ciocolata alba si dark.
  • Lasati Prajitura cu mere si crema de vanilie in frigider cel putin 8 ore, pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.