Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie

928 Shares

Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie este desertul perfect pentru orice ocazie ! Se prepara foarte rapid si este nemaipomenit de delicioasa.
Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie 4
Ingrediente Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie:

  • 600-700 grame biscuiti
  • 600 grame Delatte caramelo (crema de lapte condensat indulcit caramelizat)

Crema de vanilie:

  • 3 cani lapte
  • 3/4 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 grame unt
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri amidon
  • 4 oua

Decorare:

  • 600 grame frisca rece + 1 lingura zahar pudra
  • 100 grame Ciocolata dark rasa

Preparare Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie:

Crema de vanilie:

  • Puneti la fiert 2 cani de lapte impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul.
  • Restul de lapte ramas (1 cana) se amesteca intr-un castron cu ouale, faina si amidonul pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Se toarna apoi in cratita cu lapte, zahar, unt ce clocoteste la foc mic.
  • Se mixeaza continuu pana cand crema de vanilie se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca.

Asamblare Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel si vanilie:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Asezati pe fundul tavii un rand de biscuiti.
  • Intindeti crema de lapte condensat indulcit caramelizat peste acestia.
  • Asezati un nou rand de biscuiti.
  • Deasupra intindeti crema de vanilie.
  • Acoperiti cu un al treilea strat de biscuiti.
  • Dati prajitura la frigider cel putin 8 ore pentru a se inmuia.
  • Dupa ce a stat la rece, intindeti frisca batuta cu zaharul pudra, peste ultimul strat de biscuiti.
  • Deasupra presarati ciocolata dark rasa.
  • Se  lasa la frigider pe tot parcusul consumarii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.