Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata
Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata este un adevarat rasfat culinar ! Cel mai bine o lasati la frigider minim 24 ore dupa ce ati preparat-o, pentru a se inmuia suficient, insa daca nu aveti rabdare, sunt de ajuns si 8 ore de stat la rece.
Ingrediente Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata:
Blaturi cu miere:
- 3 cani faina
- 3/4 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 150 grame margarina
- 1 ou
- 3 linguri miere
Blat pufos:
- 4 oua
- 3/4 cana zahar
- 3/4 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita amidon
Crema:
- 500 ml lapte
- 200 grame unt la temperatura camerei
- 1/2 cana zahar
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 linguri amidon
- 1 lingura faina
Insiropare:
- 3/4 cana apa
- 2 lingurite esenta de rom
- 2 linguri zahar
Glazura:
- 100 grame unt
- 50 grame cacao
- 120 grame zahar pudra
- 2 linguri lapte
Preparare Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata:
Blaturi cu miere:
- Mixati toate ingredientele, apoi framantati-le pana cand obtineti un aluat omogen.
- Se imparte in doua partie egale si se coc separat intr-o tava de 23×33 cm, la temperatura de 180 grade Celsius, in jur de 15 minute fiecare.
- Se lasa apoi sa se raceasca complet.
Blatul pufos:
- Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat, pana cand acestea se intaresc.
- Adaugati apoi peste acestea galbenusele, faina, praful de copt si amidonul.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
- Se toarna aluatul obtinut si se da in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca complet.
Crema:
- Puneti cateva 150 ml lapte intr-un castron si incorporati in acesta faina si amidonul.
- Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena, fara cocoloase.
- Restul de lapte se pune la fiert la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
- Cand laptele clocoteste se incoporreaza in acesta compozitia obtinuta anterior din lapte-faina-amidon.
- Se mixeaza pana cand crema se ingroasa.
- Se ia apoi de pe foc, se acopera cu o folie, si dupa ce s-a racit complet se incorporeaza untul la temperatura camerei.
Siropul:
- Mixati apa cu esenta de rom si zaharul.
- Cu siropul obtinut inmuiati blatul pufos.
Glazura:
- Topiti untul pe bain-marie.
- Adaugati cacaua, zaharul si laptele.
- Mixati bine pana cand compozitia se omogenizeaza.
Asamblare Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata:
- Asezati unul din blaturile de miere pe fundul unui platou de prajituri.
- Ungeti-l cu jumatate din crema obtinuta.
- Acoperiti cu blatul pufos insiropat.
- Ungeti-l cu restul de crema.
- Acoperiti cu cel de-al doilea blat de miere.
- Deasupra turnati glazura de ciocolata.
- Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata se lasa la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia inainte de a o taia in cubulete.