Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata

Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata este un adevarat rasfat culinar ! Cel mai bine o lasati la frigider minim 24 ore dupa ce ati preparat-o, pentru a se inmuia suficient, insa daca nu aveti rabdare, sunt de ajuns si 8 ore de stat la rece.

prajitura-cuburi-pufoase-cu-glazura-de-ciocolata

Ingrediente Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata:

Blaturi cu miere:

  • 3 cani faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 grame margarina
  • 1 ou
  • 3 linguri miere

Blat pufos:

  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita amidon

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 200 grame unt la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura faina

Insiropare:

  • 3/4 cana apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri zahar

Glazura:

  • 100 grame unt
  • 50 grame cacao
  • 120 grame zahar pudra
  • 2 linguri lapte

Preparare Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata:

Blaturi cu miere:

  • Mixati toate ingredientele, apoi framantati-le pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Se imparte in doua partie egale si se coc separat intr-o tava de 23×33 cm, la temperatura de 180 grade Celsius, in jur de 15 minute fiecare.
  • Se lasa apoi sa se raceasca complet.

Blatul pufos:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat, pana cand acestea se intaresc.
  • Adaugati apoi peste acestea galbenusele, faina, praful de copt si amidonul.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Se toarna aluatul obtinut si se da in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

  • Puneti cateva 150 ml lapte intr-un castron si incorporati in acesta faina si amidonul.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena, fara cocoloase.
  • Restul de lapte se pune la fiert la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand laptele clocoteste se incoporreaza in acesta compozitia obtinuta anterior din lapte-faina-amidon.
  • Se mixeaza pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia apoi de pe foc, se acopera cu o folie, si dupa ce s-a racit complet se incorporeaza untul la temperatura camerei.

Siropul:

  • Mixati apa cu esenta de rom si zaharul.
  • Cu siropul obtinut inmuiati blatul pufos.

Glazura:

  • Topiti untul pe bain-marie.
  • Adaugati cacaua, zaharul si laptele.
  • Mixati bine pana cand compozitia se omogenizeaza.

Asamblare Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata:

  • Asezati unul din blaturile de miere pe fundul unui platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu jumatate din crema obtinuta.
  • Acoperiti cu blatul pufos insiropat.
  • Ungeti-l cu restul de crema.
  • Acoperiti cu cel de-al doilea blat de miere.
  • Deasupra turnati glazura de ciocolata.
  • Prajitura Cuburi pufoase cu glazura de ciocolata se lasa la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia inainte de a o taia in cubulete.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.