Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata

Un desert usor simandicos, insa deosebit de gustos este delicioasa Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata. Blaturile cu miere impreuna cu blatul pufos, marmelada de prune si crema de vanilie, alcatuiesc un preparat culinar nemaipomenit de savuros.

Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata:

Blatul pufos:

  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana faina

Foile cu miere:

  • 300 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura de apa
  • 1 galbenus de ou
  • 150 grame margarina sau unt taiat in bucatele
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 400 ml  lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 200 grame unt la temperatura camerei

 

  • Marmelada de prune

Glazura:

  • 45 grame unt
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao

Preparare Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata:

Blat pufos:

  • Bateti albusele spuma cu un varf de cutit de sare.
  • In final adaugati treptat zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati in albusele batute galbenusele unul cate unul, apoi adaugati faina cu ajutorul unei spatule.
  • Amestecati usor pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de 20×28 cm.
  • Turnati compozitia de blat pufos obtinuta.
  • Dati tava in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 25-30 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti tava din cuptor si lasati blatul pufos sa se raceasca complet.

Foile cu miere:

  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt, apoi adaugati margarina/untul taiata in bucatele si celelalte ingrediente (zahar, miere, apa, galbenus de ou).
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua partie egale.
  • Intindeti fiecare bucata de aluat intr-o foaie de dimensiunea tavii de copt (20×28 cm).
  • Coaceti foile separat la 200 grade Celsius, in jur de 8-10 minute, fiecare.
  • Lasati foile cu miere sa se raceasca complet.

Crema:

  • Pregatiti plicul de budinca de vanilie  conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicurului se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita.

Glazura:

  • Fierbeti laptele impreuna cu zaharul si untul la foc mic, apoi adaugati cacaua mixand continuu pana cand obtineti glazura de ciocolata.

Asamblare Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata:

Prajitura are 8 straturi, pe care le aranjati astfel:

  • prima foaie cu miere
  • intindeti peste acesta jumatate din crema de vanilie
  • ungeti blatul pufos cu marmelada pe ambele parti (fund si top), apoi asezati-l peste crema de vanilie intinsa anterior
  • deasupra stratului de marmelada, de pe top-ul blatului pufos, intindeti crema de vanilie ramasa
  • peste aceasta asezati cel de-a doua foaie cu miere
  • deasupra turnati glazura de ciocolata dupa ce s-a racit.

Recapituland:

  1.  prima foaie cu miere
  2.  1/2 crema de vanilie
  3.  marmelada de prune
    4. blatul pufos
    5. marmelada de prune
    6. 1/2 crema de vanilie
    7. a doua foaie cu miere
    8. glazura de ciocolata

 

  • Dati Prajitura cu miere marmelada si glazura de ciocolata la frigider cel putin 8 ore, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.