Prajitura cu foi de miere crema cu lapte condensat si nuci

Blat fraged, crema savuroasa, topping de nuci, sunt atuurile unui desert perfect: Prajitura cu foi de miere crema cu lapte condensat si nuci.

Prajitura cu foi de miere crema cu lapte condensat si nuci 1

Ingrediente Prajitura cu foi de miere crema cu lapte condensat si nuci:

Foi:

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri miere
  • 2 oua
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri lapte

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri amidon
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri lapte condensat caramelizat DeLatte ( dintr-o cutie de 397 g)
  • 2 lingurite gelatina

Decor:

  • Laptele condensat caramelizat ramas
  • 200 g nuci taiate grosier

Preparare Prajitura cu foi de miere crema cu lapte condensat si nuci:

Foi:

  • Amestecati ingredientele de foi pana obtineti un aluat moale si elastic.
  • Acesta se va imparti in doua.
  • Din fiecare parte se intinde o foaie de marimea tavii de copt 25×35 cm.
  • Fiecare foaie se va coace separat timp de 12-15 in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Foile coapte se lasa sa se raceasca si intre timp pregatim crema:

Crema:

  • Amestecati 250 ml lapte cu faina si amidonul intr-un castron.
  • Restul de lapte – 750 ml, se pune intr-o craticioara la fiert cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior din lapte-faina-amidon.
  • Se amesteca energic pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia crema de pe foc, se lasa sa se raceasca complet.
  • Gelatina se inmoaie in 50 ml apa timp de 5 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se lasa sa se raceasca putin.
  • In crema racita se adauga cele 4 linguri de lapte condensat caramelizat si gelatina dizolvata.
  • Se amesteca pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu foi de miere crema cu lapte condensat si nuci:

  • Nucile taiate grosier se pun intr-o tigaie antiaderenta la foc mic si se amesteca continuu cateva minute pana se rumenesc usor.
  • Pe una din foile cu miere racite se intinde crema obtinuta.
  • Peste aceasta se intinde cea de-a doua foaie.
  • Ungem foaia a doua cu laptele condensat caramelizat ramas din cutia de 397 g.
  • Deasupra presaram nucile rumenite.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *