Prajitura cu miere si glazura de ciocolata

2K Shares

Prajitura cu miere si glazura de ciocolata este un dulce excelent pe care il puteti servi atunci cand aveti musafiri. Crema savuroasa cu unt va inmuia blaturile prajiturii si veti obtine un desert foarte fin.

Prajitura cu miere si glazura de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu miere si glazura de ciocolata:

Foi:

  • 70 grame osanza
  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri lapte
  • 600 grame faina

Crema:

  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 300 grame unt
  • 200 grame zahar
  • 1/2 borcan gem prune (sau orice alt gem doriti)

Glazura:

  • 100 grame zahar
  • 100 grame unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura lapte

Preparare Prajitura cu miere si glazura de ciocolata:

Foile:

  • Intr-o craticioara antiaderenta topiti osanza, apoi adaugati zaharul, ouale, mierea, praful de copt si laptele.
  • Mixati ingredientele la foc mic pana cand obtineti o crema de culoarea caramelului.
  • Luati craticioara de pe foc si cat este inca compozitia calda, incorporati faina treptat in aceasta; mixati pana obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti aluatul in patru parti egale.
  • Intindeti fiecare coca cu un facalet intr-o foaie dreptunghiulara.
  • Coaceti foile pe fundul unei tavi de cuptor (pe care in prealabil ati presarat putina faina).
  • Lasati foile sa se raceasca complet, si intre timp pregatiti crema:
  • Puneti laptele la foc mic, adaugati faina si mixati rapid sa nu se formeze cocoloase.
  • Luati craticicoara de pe foc si lasati crema sa se raceasca complet.
  • Intr-un castron mixati untul cu zaharul, apoi adaugati in acesta crema racita (lapte+faina).

Glazura:

  • Puneti toate ingredientele de glazura intr-o craticioara la foc mic si lasati-le pe aragaz pana cand acestea se topesc si incep sa fiarba.
  • Lasati glazura sa se raceasca complet.

Aranjati prajitura:

  • Puneti unul din cele 4 blaturi coapte anterior pe un fund mare de lemn.
  • Deasupra acestuia intindeti jumatate din crema obtinuta, in mod uniform.
  • Adaugati blatul al doilea.
  • Intindeti gemul pe toata suprafata blatului doi.
  • Adaugati al treilea blat.
  • Intindeti restul de crema.
  • Puneti ultimul blat.
  • Turnati glazura peste ultimul blat si intindeti-o uniform, apoi dati prajitura la frigider cel putin 12 ore.
  • Taiati prajitura in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.