Prajitura cu blat de cacao crema de frisca si glazura de ciocolata

Prajitura cu blat de cacao crema de frisca si glazura de ciocolata este un desert usor laborios, dar foarte apetisant si savuros. Blaturile de cacao impreuna cu crema de frisca si ciocolata alba, garnisite cu glazura de ciocolata, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura cu blat de cacao crema de frisca si glazura de ciocolata
Blatul de cacao:

  • 250 grame margarina
  • 1/2 cana apa
  • 5 linguri cacao
  • 1 cana + 2 linguri zahar
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de frisca si ciocolata alba:

  • 100 grame ciocolata alba rupta in bucatele
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 200 grame zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 30 g amidon alimentar
  • 1 plic gelatina granulata 10 g
  • 80 ml apa fierbinte
  • 300 ml frisca lichida

Glazura de ciocolata:

  • 175 grame ciocolata cu lapte
  • 2 linguri apa
  • 15 grame unt

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de frisca si glazura de ciocolata:

Blatul de cacao:

  • Puneti margarina impreuna cu apa, cacaua si cana de zahar intr-o craticioara la foc mediu.
  • Mixati ingredientele, iar cand compozitia obtinuta incepe sa fiarba, luati cratita de pe aragaz.
  • Intr-un castron mixati galbenusele cu zaharul vanilat, faina si praful de copt, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati peste aceasta crema obtinuta anterior pe foc.
  • Amestecati usor ingredientele pana cand se omogenizeaza.
  • Intr-un alt castron bateti albusele spuma impreuna cu un praf de sare, apoi adaugati cele 2 linguri de zahar si mixati pana cand albusele se intaresc.
  • Turnati treptat albusele peste restul ingredientelor, mixand usor cu o spatula pana cand acestea sunt incorporate complet.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul obtinut in tava de copt si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce blatul se raceste complet, taiati-l in doua parti egale pe orizontala.

Crema de frisca si ciocolata alba:

  • Intr-o craticioara puneti ciocolata alba rupta in bucatele impreuna cu 150 ml frisca lichida.
  • Puneti craticioara la foc mic si mixati pana cand se topeste ciocolata.
  • Lasati compozitia sa se raceasca, apoi dati-o la frigider cca. o ora.
  • Dupa ce o scoateti din frigider, mixati-o putin.
  • Dizolvati gelatina in 80 ml apa fierbinte timp de 10 minute, apoi turnati-o peste crema obtinuta pe care ati scos-o din frigider.
  • Mixati usor ingredientele si lasati crema deoparte.
  • Intr-o alta craticioara mixati galbenusele cu 200 grame zahar, apoi turnati amidonul dizolvat in laptele rece.
  • Puneti craticioara la foc mic, mixati continuu pana cand se ingroasa crema.
  • In final adaugati esenta de vanilie.
  • Lasati crema de galbenusuri sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu crema obtinuta anterior din ciocolata alba, frisca si gelatina.
  • Mixati cei 300 ml frisca lichida pana obtineti o spuma tare, apoi incorporati-o si pe aceasta in crema obtinuta anterior.
  • Dati crema la frigider 2-3 ore inainte de a o folosi la prajitura.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao crema de frisca si glazura de ciocolata:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu crema obtinuta, care a stat la frigider 2-3 ore.
  • Peste aceasta asezati cel de-al doilea blat de cacao.
  • Deasupra turnati glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti ingredientele de glazura intr-o craticioara la foc mic, mixati usor.
  • Cand ciocolata si untul s-au topit, luati craticioara de pe foc si turnati glazura peste cel de-al doilea blat de cacao.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.