Prajitura cu crema de lapte si ciocolata alba

30 Shares

Prajitura cu crema de lapte si ciocolata alba este un desert delicios foarte usor de preparat. Crema delicata din lapte si ciocolata alba se combina perfect cu blaturile pufoase de cacao.

Ingrediente Prajitura cu crema de lapte si ciocolata alba:

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri apa calda

Crema de lapte si ciocolata alba:

  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 90 g ciocolata alba
  • 200 g unt moale
  • 100 g zahar pudra

Preparare Prajitura cu crema de lapte si ciocolata alba:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea devin ca o spuma si isi tripleaza volumul (8-10 minute).
  • Faina cernuta se amesteca intr-un castron cu cacaua si praful de copt, apoi se incorporeaza treptat in ouale batute cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga apa calda, se amesteca usor pana la incorporare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 15-20 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul se scoate din cuptor, se acopera cu un servet curat de bucatarie, se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de lapte si ciocolata alba:

  • Intr-un castron mixati amidonul cu cele 2 linguri de zahar si cca. 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata alba rupta in bucatele.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca si ciocolata alba s-a topit se adauga amestecul de amidon-zahar-lapte.
  • Se mixeaza continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Budinca de lapte si ciocolapte alba se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana la omogenizare, apoi se adauga peste acesta budinca de lapte racita in 2-3 reprize.
  • Se amesteca  pana la omogenizare.
  • Din crema de lapte si ciocolata alba obtinuta se opresc 2-3 linguri pentru decorare.

Asamblare Prajitura cu crema de lapte si ciocolata alba:

  • Peste unul din blaturile de cacao racite se intinde crema de lapte si ciocolata alba.
  • Deasupra cremei asezati cel de-al doilea blat de cacao.
  • Intinde cele 2-3 linguri de crema oprite peste cel de-al doilea blat de cacao, apoi radeti peste aceasta ciocolata alba.
  • Dati Prajitura cu crema de lapte si ciocolata alba la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.