Prajitura cu crema frisca si lapte condensat
Prajitura cu crema frisca si lapte condensat este un desert elegant, savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu crema frisca si lapte condensat:
Blat:
- 4 oua mari
- 160 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 ml ulei
- 200 g iaurt natural
- 340 g faina
- 2 lingurite praf de copt
Crema frisca si lapte condensat:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 180 g lapte condensat
Decor:
- Zahar pudra
- Frisca
- Fructe
Preparare Prajitura cu crema frisca si lapte condensat:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul in 2-3 reprize, amestecati usor cu o spatula.
- In final amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o alternativ cu iaurtul in restul ingredientelor, in 2-3 reprize.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema frisca si lapte condensat:
- Smantana pentru frisca se bate pana devine frisca ferma.
- Se adauga apoi laptele condensat, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu crema frisca si lapte condensat:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde uniform crema de frisca si lapte condensat.
- Deasupra se asaza cel de-al doilea blat.
- Prajitura cu crema frisca si lapte condensat se decoreaza cu zahar pudra, frisca, fructe.
Please follow and like us: