Prajitura cu crema frisca si lapte condensat

Prajitura cu crema frisca si lapte condensat este un desert elegant, savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu crema frisca si lapte condensat:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 160 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml ulei
  • 200 g iaurt natural
  • 340 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Crema frisca si lapte condensat:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 180 g lapte condensat

Decor:

  • Zahar pudra
  • Frisca
  • Fructe

Preparare Prajitura cu crema frisca si lapte condensat:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul in 2-3 reprize, amestecati usor cu o spatula.
  • In final amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o alternativ cu iaurtul in restul ingredientelor, in 2-3 reprize.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema frisca si lapte condensat:

  • Smantana pentru frisca se bate pana devine frisca ferma.
  • Se adauga apoi laptele condensat, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema frisca si lapte condensat:

  • Pe unul din blaturile obtinute se intinde uniform crema de frisca si lapte condensat.
  • Deasupra se asaza cel de-al doilea blat.
  • Prajitura cu crema frisca si lapte condensat se decoreaza cu zahar pudra, frisca, fructe.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.