Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem
Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem este un desert excelent pe care merita sa-l incercati. Blaturile fine cu cocos combinate cu crema pufoasa cu gust de Amaretto si gemul acrisor de zmeura alcatuiesc o prajitura savuroasa.
Ingrediente Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:
Blat cu cocos:
- 4 oua
- 110 g zahar
- 2 linguri ulei
- 120 g faina
- 30 g amidon
- 5 g praf de copt
- 100 g fulgi de cocos
Crema cu mascarpone si lapte condensat:
- 400 g mascarpone
- 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 397 g)
- 210 g lapte praf
- 3 – 4 linguri Amaretto
Alte ingrediente Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:
- 250 g gem/jeleu de zmeura
- Lapte pentru inmuiat blaturile
- Fulgi cocos pentru decor
Preparare Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:
Blat cu cocos:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
- In final se incorporeaza fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu cocos se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Crema cu mascarpone si lapte condensat:
- Mascarponele se mixeaza cu laptele condensat intr-un castron cca. 5 minute pana cand se obtine o crema omogena consistenta.
- Se incorporeaza apoi laptele praf si Amaretto, se amesteca usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:
- Blatul cu cocos racit se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.
- Unul din blaturi se aseaza pe un platou de prajituri si se inmoaie cu cateva linguri de lapte.
- Peste el se intinde apoi un strat subtire de gem/jeleu de zmeura.
- Intindeti peste gem jumatate din crema de mascarpone si lapte condensat obtinuta.
- Repetati straturile: blat insiropat cu lapte, gem zmeura, restul de crema.
- Ultimul strat de crema se decoreaza cu fulgi de cocos.
- Se da tava cu Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem la frigider minim 6 ore inainte de a taia.
Please follow and like us:
Excelenta ! Am facut-o pentru o onomastica, s-a mancat imediat !!!!
Multumesc Jeni !