Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem

Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem este un desert  excelent pe care merita sa-l incercati. Blaturile fine cu cocos combinate cu crema pufoasa cu gust de Amaretto si gemul acrisor de zmeura alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:

Blat cu cocos:

  • 4 oua
  • 110 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 30 g amidon
  • 5 g praf de copt
  • 100 g fulgi de cocos

Crema cu mascarpone si lapte condensat:

  • 400 g mascarpone
  • 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 397 g)
  • 210 g lapte praf
  • 3 – 4 linguri Amaretto

Alte ingrediente Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:

  • 250 g gem/jeleu de zmeura
  • Lapte pentru inmuiat blaturile
  • Fulgi cocos pentru decor

Preparare Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:

Blat cu cocos:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
  • In final se incorporeaza fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu cocos se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

Crema cu mascarpone si lapte condensat:

  • Mascarponele se mixeaza cu laptele condensat intr-un castron cca. 5 minute pana cand se obtine o crema omogena consistenta.
  • Se incorporeaza apoi laptele praf si Amaretto, se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem:

  • Blatul cu cocos racit se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.
  • Unul din blaturi se aseaza pe un platou de prajituri si se inmoaie cu cateva linguri de lapte.
  • Peste el se intinde apoi un strat subtire de gem/jeleu de zmeura.
  • Intindeti peste gem jumatate din crema de mascarpone si lapte condensat obtinuta.
  • Repetati straturile: blat insiropat cu lapte, gem zmeura, restul de crema.
  • Ultimul strat de crema se decoreaza cu fulgi de cocos.
  • Se da tava  cu Prajitura cu crema de lapte condensat cocos si gem la frigider minim 6 ore inainte de a taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.