Prajitura cu crema de ciocolata lapte condensat si frisca
Prajitura cu crema de ciocolata lapte condensat si frisca este desertul perfect pentru iubitorii de ciocolata. Daca va plac afinele puteti adauga in blaturi sau crema cateva fructe, insa nu este obligatoriu.
Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata lapte condensat si frisca:
Prajitura are doua blaturi, mai jos sunt ingredientele pt. un singur blat:
Blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 ml lapte batut/chefir
- 50 ml ulei
- 1/2 lingurita esenta vanilie
- 5 g praf de copt
- 100 g faina
- 1 lingura cacao
- 40-50 g afine
Crema de ciocolata lapte condensat si frisca:
- 1 cutie lapte condensat (397 g)
- 1 ciocolata Nestle Noir (205 g)
- 200 ml smantana pentru frisca rece
- 40-50 g afine
Decor:
- 300 ml smantana pentru frisca rece
Preparare Prajitura cu crema de ciocolata lapte condensat si frisca:
- Mixati ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea devin ca o spuma si isi tripleaza volumul (8-10 minute).
- Se adauga apoi in compozitie laptele batut/chefirul, uleiul, esenta de vanilie.
- Intr-un alt castron se amesteca faina cernuta, cacaua si praful de copt.
- Mixul de ingrediente uscate se adauga in compozitia de oua-lapte batut-ulei.
- Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati compozitia intr-o tava de cuptor de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- In timp ce blatul sta la cuptor, pregatiti cel de-al doilea blat la fel ca pe cel anterior.
- Intr-unul din blaturi am adaugat cca. 50 g afine, pe care le-am pus in compozitie din loc in loc dupa ce acesta se afla in tava, inainte de a-l da la cuptor.
- Puteti sa puneti afine in ambele blaturi sau puteti sa le omiteti.
- Blaturile obtinute se lasa sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata lapte condensat si frisca:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu laptele condensat intr-o cratiticoara antiaderenta la foc mic.
- Dupa ce ingredientele s-au omogenizat luati craticioara de pe foc, lasati crema obtinuta sa se raceasca, apoi dati-o la frigider cca. o ora.
- Smantana pentru frisca rece (200 ml + 300 ml) se mixeaza pana cand devine o frisca consistenta.
- Dupa ce crema de ciocolata a stat la frigider minim o ora se scoate si se amesteca usor cu mai putin de jumatate din frisca obtinuta (cca. 200 g); cu restul de frisca se va decora prajitura.
Asamblare Prajitura cu crema de ciocolata lapte condensat si frisca:
- Blatul cu afine se asaza pe un platou de prajituri.
- Peste acesta se intinde cca. 3/4 din crema de ciocolata cu lapte condensat si frisca.
- In crema intinsa pe blat am mai pus cateva afine din loc in loc.
- Se asaza cel de-al doilea blat de cacao.
- Peste el intindem restul de crema de ciocolata cu lapte condensat si frisca.
- Platoul se lasa la frigider o ora apoi se decoreaza cu frisca ramasa.
- Prajitura cu crema de ciocolata lapte condensat si frisca se lasa apoi la frigider minim 3-4 ore.
Please follow and like us: