Prajitura cu crema branza lapte condensat si gem afine

Prajitura cu crema branza lapte condensat si gem afine este un desert pufos, usor de preparat. Blatul umed fara oua se combina bine cu crema de branza si fructele delicioase alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu crema branza lapte condensat si gem afine:

Blat fara oua:

  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodi
  • 130 g lapte condensat (din cutie metalica 395 g)
  • 180 ml lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Topping branza crema:

  • 170 g branza crema
  • 30 g smantana 18%
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita suc lamaie
  • 75 ml smantana pentru frisca

Alte ingrediente:

  • 1 borcan mic gem de afine

Preparare Prajitura cu crema branza lapte condensat si gem afine:

Blat fara oua:

  • Laptele se amesteca intr-un castron cu sucul de lamaie; se lasa sa stea deoparte cca. 5 – 10 minute pentru a se obtine un fel de iaurt mai fluid (buttermilk).
  • Se incorporeaza apoi uleiul, laptele condensat si esenta de vanilie.
  • Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, apoi compozitia rezultata se adaua peste cea din castronul cu ingredientele lichide amestecate anterior.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in  cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul fara oua se lasa sa se raceasca in tava, apoi se asaza pe un platou de prajituri.

Topping branza crema:

  • Smantana pentru frisca rece se bate pana se obtine frisca intr-un castronel.
  • Intr-un alt castron se mixeaza branza crema cu smantana pana se obtine o compozitie omogena (1-2 minute).
  • Adaugati apoi zaharul pudra, esenta de vanilie si sucul de lamaie, amestecati usor.
  • Incorporati apoi frisca obtinuta anterior, amestecati usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema branza lapte condensat si gem afine:

  • Pe blatul racit complet se intinde uniform topping-ul cu crema de branza si frisca obtinut.
  • Deasupra se intinde gemul de afine cat mai uniform, apoi cu ajutorul unei scobitori se mixeaza  usor (gemul de afine in topping) pentru a se creea un efect marmorat.
  • Dati platoul la frigider minimum 4 ore, apoi puneti taia Prajitura cu crema branza lapte condensat si gem afine in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.